Trump svär att skicka ut papperslösa

Foto: Scott Morgan / Reuters
Presidentaspiranten talade natten till söndag, svensk tid, på en sammankomst i Des Moines, Iowa.
NYHETER

Om Republikanerans presidentkandidat Donald Trump vinner valet i november kommer han genast att se till att papperslösa deporteras från USA.

Det lovade han i ett tal på ett event i Des Moines, Iowa, i natt svensk tid.

– Från dag ett kommer jag snabbt att börja förflytta kriminella illegala invandrare från det här landet, inklusive hundratusentals kriminella illegala invandrare som har släppts in i amerikanska samhällen under Obama-Clintons administration, sa Trump.

Landets nästa president svärs in den 20 januari och kampanjerna inför valet i november har under den senaste veckan intensifierats. Under ett tal på ett event i Des Moines lovade Donald Trump att utvisning och kontroll av invandrare som befinner sig illegalt i landet blir högsta prioritet om han vinner.

– Så fort jag är på plats så ska de kriminella ut ur landet, sa Trump i ett löfte om hårdare tag mot kriminella invandrare.

Den kontroversielle presidentaspiranten gav också nya detaljer om hur han ska hantera landets stora antal papperslösa.

– Jag kommer att bygga en stor gränsmur, införa rikstäckande kontroller av arbetstillstånd, hindra illegala invandrare från att komma åt välfärdssystemet och utveckla ett spårsystem för in- och utresor för att säkerställa att de som överträder sitt visum snabbt avlägsnas, säger Trump.

Om landet inte hårt kontrollerar när visum går ut har USA "öppen gräns", säger Trump. "Så enkelt är det".