Villkorligt frigiven – häktad för mordförsök

1 av 6
NYHETER

33-åringen har flera svåra misshandlar bakom sig – och hade nyligen släppts villkorligt från fängelset.

I dag häktades han för att nästan ha slagit ihjäl en kvinna i Ulvsunda, Stockholm.

– Han har utsatt kvinnan för allvarligt våld, säger Martin Sjöli, stationsbefäl på polisen i Västerort.

Den brottsbelastade 33-åringen ringde enligt uppgift till Aftonbladet själv polisen i lördags morse.

– Han berättade att han slagit sin tjej, säger en uppgiftslämnare.

”Kraftigt våld”

En polispatrull skickades till adressen i Ulvsunda i Bromma och upptäckte en svårt skadad kvinna som 33-åringen, enligt uppgifter till Aftonbladet, haft en relation med.

Hon fördes i ilfart till Karolinska sjukhuset för akutvård.

– Kvinnan ligger för vård på sjukhus och läget är allvarligt. Hon har allvarliga skador, säger Martin Sjöli, stationsbefäl på polisen i Västerort.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har hon utsatts för kraftigt våld mot huvudet.

Mannen som själv ringt polisen greps klockan 05.40 och anhölls av åklagare några timmar senare.

Medger häktning

Under helgen har mordförsöket utretts av kriminaljouren i Solna samtidigt som mannen har suttit i arresten i samma polishus. På nationaldagen häktades han av jourdomstolen i Attunda tingsrätt.

– Han har häktats på sannolika skäl för försök till mord. Han medgav häktning men inte försök till mord utan sannolika skäl för en annan misstanke, säger åklagaren Johan Lengholm på Norrorts åklagarkammare.

Den 33-årige mannen har ett flertal misshandelsdomar bakom sig sedan början av 00-talet då han rånade och misshandlade en spärrvakt i Sundbyberg svårt tillsammans med en kumpan.

Lång historik

2005 dömdes han till åtta års fängelse för bland annat grov misshandel. Därefter har flera tingsrätter vid minst fyra tillfällen dömt honom till skyddstillsyn för en lång rad brott, bland annat misshandel, olaga hot, hot mot tjänsteman och försök till utpressning.

2014 dömdes han till 2 år och 6 månaders fängelse för misshandel, grov kvinnofridskränkning, olaga hot, utpressning, övergrepp i rättssak och narkotikabrott – som avtjänades på anstalten Hall. Nyligen släpptes han villkorligt från fängelsestraffet men innan prövotiden gått ut har han alltså återigen häktats.

Aftonbladet har sökt mannens advokat Krister Jansson som inte har återkommit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bromma

Brott