Pizzerians roliga skämt om Lovisas matvanor

1 av 3
NYHETER

Veganen Lovisa Edwall beställde en pizza utan ost.

Då bestämde sig pizzeriaägaren för att skoja om hennes matvanor.

– Han tycker att det är helt ofattbart att man kan äta veganskt och utesluta kebab och kött, säger hon.

I våras blev Lovisa Edwall, 18, vegan. Hon hade tittat på en del klipp om hur djur far illa i köttindustrin och bestämde sig för att det var dags att sluta äta kött.

– Det är bara för djurens skull, hade det varit för mig själv hade jag nog inte klarat av det. Då hade jag nog fuskat en hel del, säger hon.

Häromdagen blev hon riktigt pizzasugen. Hennes pappa ringde till den lokala pizzerian och beställde hemkörning.

Foto: Lovisa Edwall

Överraskades med pizzahån

Lovisa ville ha en vegetariana utan ost så att hon kunde lägga på egen veganost hemma. Men när pizzorna kom möttes hon av en överraskning. På kartongerna hade pizzaägaren skrivit "Extra ost, extra kebab och extra ko”. Hon fick dessutom en tom pizzasalladburk som han hade skrivit ”Köttprodukt” på.

– Jag tyckte det var jätteroligt. Det är absolut ingenting att ta illa upp för. Man får ta det med en nypa salt, säger hon.

”Hoppas han tar in lite veganost nästa gång”

Lovisa hade nämligen besökt pizzerian tidigare. Då hade hon försökt beställa en pizza med veganost.

– Han som har pizzerian tyckte det var helt ofattbart att man kunde äta veganskt och utesluta kött och kebab. Han tyckte det var roligt att driva med mig och jag drev tillbaka, säger hon.

Trots pizzahånet kommer Lovisa att fortsätta äta på pizzerian.

– Ja, gud det är klart. Jag ska visa honom den här artikeln och hoppas att han tar in lite veganost nästa gång, säger hon och skrattar.

Lovisa har lagt upp pizzabilderna på sin Facebooksida. Därifrån spred de sig vidare till Facebookgruppen ”Dr.Status” där de har roat många.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pizza

Falun