Bärgaren Rickard, 28, till de som fotade olyckan: ”Hur tänker ni?”

NYHETER

Vill få folk att tänka till

Vid en allvarlig bilolycka utanför Stockholm stod folk och fotograferade räddningspersonalen, fordon men också de skadade personerna. Då reagerade Rickard, som kör bärgningsbil.

– Jag gick och började mota bort folk därifrån, säger han.

Det var strax innan lunch på tisdagen som olyckan var framme längs E4 norr om Stockholm. En skyddsbil som ska skydda de som jobbar på vägen blev påkörd av en skåpbil. Skåpbilen flög i sin tur iväg och träffade två andra bilar där en person skadades allvarligt. Då började folk fotografera olycksplatsen.

– Folk verkar se ett nöje i att fotografera skadade människor, det är något jag inte förstår, säger Rickard Håkansson, 28.

”Får gå hinderbana mellan folk för att kunna jobba”

Rickard, som kör bärgningsbil, började att mota bort de som fotograferade men stötte på motstånd.

– I och med att jag ska bärga bort fordon efteråt hade jag ingen direkt uppgift just då. Folk gick emellan bilarna och räddningstjänstens utrustning för att ta kort så de som jobbade där fick gå någon slags hinderbana för att kunna jobba, säger Rickard och fortsätter.

– Vissa man sade till förstod men sedan fanns det vissa som kallade en saker. De frågade om jag var polis och undrade hur många citroner jag ätit. Folk var så jävla respektlösa.

”Hoppas folk förstår att det inte är vettigt”

Det tog Rickard en timme att mota bort allt folk. När han kom hem skrev han ett Facebookinlägg där han uppmanar folk att tänka till innan de fotograferar olyckor. Inlägget har delats över 1 300 gånger sedan tisdagen.

– Jag vill få folk att fatta att det inte är okej någonstans att ta bilder på skadade människor. Att så många delat inlägget tyder på att folk tar det till sig. Jag hoppas att det sprids och att folk börjar förstå att det inte är vettigt.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM