Tvillingarna Dennis och Disa överraskades – av bajsregn

Av: Gustaf Tronarp

Publicerad:
Uppdaterad:

”De sa att något hade kommit från himlen och att det stank”

Det kan vara så att någon form av högre makt har riktig kiss- och bajshumor. Eller så är det bara en liten skitsak.

När nioåriga tvillingarna Disa och Dennis skulle plocka ihop leksakerna ute i trädgården i Malmö kom det ett fekalieregn från himlen.

– Det känns absurt att det kan regna bajs från himlen och att det träffade vårt hus, säger mamma Christina.

Manna kan regna från himlen, om en får tro bibeln. Och för nordbor i midsommartid är det en högst konkret verklighet att skyarna även kan släppa ifrån sig vattendroppar.

Men att det faller människoavföring från himlavalvet, det hör sannerligen inte till vanligheterna. Ändå var det precis det som hände familjen Möller i västra Malmö.

Åtminstone är mamma Christina, 43, samt tvillingarna Disa och Dennis, 9, övertygade om att det föll fekalier över deras trädgård vid 22-tiden på fredagskvällen.

– Disa och Dennis skulle plocka upp lite leksaker. Plötsligt ropade de på mig att jag skulle komma ut. De sa att något hade kommit från himlen och att det stank, säger Christina.

Sonen blev träffad

När Christina kom ut kunde hon konstatera att det kommit en brun, illaluktande sörja på husets väggar och på marken. Även sonen Dennis hade oturen att träffas av det stinkande regnet.

– Disa tog sig innanför ett litet skärmtak som vi har vid huset, men Dennis hann inte undan. Han hade precis duschat efter en fotbollsmatch, men han fick duscha igen.

Enligt Christina råder det inga tvivel om att det rör sig om människoavföring.

– Jag har jobbat som sjuksköterska i 25 år, och jag har torkat mycket bajs. Det var brunt och det luktade utedass. Det var riktigt hemskt och vidrigt, säger hon.

”Helt sjukt”

Föga förvånande blev familjen Möller mycket förvånade över fekaliefallet.

– Det hade skvätt flera meter upp på väggarna, så det kan bara ha kommit uppifrån. Och det var ingenting som SMHI varnade för heller, säger Christina med ett skratt.

– Det känns helt sjukt att det kan hända. Sannolikheten måste vara otroligt låg.

Enligt Christina ligger det närmast till hands att tro att den otrevliga nederbörden kommer från ett flygplan.

– Det flyger ganska många plan över oss eftersom Kastrup ligger nära. Kanske är det ett mindre plan, för det är inte några enorma mängder som har kommit. Det hamnade på ett område som var ungefär 20 kvadratmeter stort.

Kan komma från veteranplan

Anna Kansell, presskontakt på SAS, säger att avföringen omöjligt kan ha regnat ner från något av deras flygplan.

– Alla våra plan har stängda kretsar, så det kan inte komma från oss. Dessutom är alla våra plan hela och friska.

Enligt henne är det mer troligt att stinkregnet kommer från ett mindre plan.

– Det flög flera hundra plan i området vid den tiden, så det är omöjligt att säga varifrån det kan ha kommit. Men det skulle kunna ha varit ett veteranflyg som tömt toahinken genom fönstret.

Nu när den inledande chocken lagt sig väljer Christina Möller att se positivt på det inträffade.

– Om man får fågelbajs på sig betyder det ju tur. Så nu kanske vi får massa tur. Jag kanske ska köpa en lott, säger hon.

■ ■ Hjälp Aftonbladet att lösa bajsmysteriet! Vet du vad som hänt? Eller blev du rentav nödig när du var ute och flög över Skåne på fredagskvällen? Hör av dig!

Publicerad: