Spelade Pokémon Go när 4-årige sonen dinglade från balkongen

Pappan till den 4-årige pojke som räddades från en balkong i Paris i helgen var ute och spelade Pokémon Go i stället för att hålla koll på sin son.

Nu ställs mannen inför rätta, rapporterar franska medier.

22-årige migranten Mamoudou Gassa hyllas både i Frankrike och internationellt efter att ha klättrat upp för en byggnad i Paris 18:e arrondissement och räddat livet på en 4-årig pojke som hängde på utsidan av en av balkongerna.

Ingripandet fångades på film och klippet fick stor spridning i sociala medier. Frankrikes president Emmanuel Macron berättade på måndagen att Mamoudou Gassa skulle få franskt medborgarskap och erbjudas jobb som brandman.

Mamoudou Gassama klättrar upp för att rädda barnet som hänger ut från balkongen.
Mamoudou Gassama klättrar upp för att rädda barnet som hänger ut från balkongen.

Handlade och spelade Pokémon Go

Samtidigt har franska medier och rättsväsendet försökt reda ut vad det var som hände.

Enligt Paris särskilde åklagare François Molins var pappan inte hemma när hans son klättrade ut från balkongen. I stället ska han ha spelat spel på sin mobiltelefon.

– Han började helt enkelt spela Pokémon Go efter att ha handlat i mataffären, vilket gjorde att han blev försenad hem, säger François Molins till tv-kanalen BFMTV.

Inte heller pojkens mamma var hemma, hon befann sig på en resa på den franska ön La Réunion.

Rättegång i september

Pappan kommer nu att ställas inför rätta för oansvarigt föräldraskap och riskerar två år i fängelse.

– Han är förkrossad för att han inser vad han har gjort och de tragiska konsekvenser det kunde ha lett till, säger François Molins till BFMTV.

Pappan greps under gårdagen men försattes sedan på fri fot. Han fortsätter att ha vårdnaden om sin son, fram tills att rättegången startar i september.

Publisert:

LÄS VIDARE