Stefan, 60, gjorde hyllade inlägget om muslimer

Av: Babs Drougge

Publicerad:

NYHETER

Stefan Lindquist ville sprida kärlekens budskap och gjorde ett inlägg där han hyllar sina muslimska vänner.

Inlägget har fått enorm spridning och positiva reaktioner i sociala medier.

– Hatarna hörs och syns ju så väldigt mycket, säger han.

Jäsiken vad muslimerna är farliga!”, så inleder Stefan Lindquist sitt inlägg på Facebook som fått oväntat stor spridning. I skrivande stund har över 19 000 personer reagerat på inlägget, som är författat med ett visst mått sarkasm.

Stefan är själv kristen och distriktsordförande för Vänstern i Svenska kyrkan i Härnösand. I inlägget beskriver han hur de ”farliga” muslimerna varje vecka levererar gratis ägg till honom, erbjuder skjuts när bilen är på verkstaden, eller bara frågar hur han mår.

...en annan muslim jag känner kör ut mat i princip varje dag till en kompis som inte har pengar att köpa mat för. Fasiken vad muslimerna är farliga och vad de besvärar, eller hur?”, fortsätter han.

För Aftonbladet berättar Stefan Lindquist att han gjorde inlägget efter att ha läst hatfulla inlägg om muslimer på Facebook.

– Jag känner ju så himla många muslimer och jag har aldrig mött nåt hat från någon. Jag tror att det handlar om bemötande. Är man öppen och tar emot och välkomnar människor in i sitt liv, så kommer man också att bli uppleva mycket kärlek och mycket värme från människor.

Tanken med inlägget var dels att väcka debatt, men Stefan hoppas också att fler ska bli medvetna om att det finns annat än hat där ute.

Stefan Lindquist är distriktsordförande för Vänstern i Svenska kyrkan, Härnösands distrikt.
Foto: Privat
Stefan Lindquist är distriktsordförande för Vänstern i Svenska kyrkan, Härnösands distrikt.

– Jag vill visa muslimerna att det finns mycket kärlek och många människor som står för humanitet och medmänsklighet värme kärlek. Hatarna hörs och syns ju så väldigt mycket, men jag tror att det mesta bygger på rädsla och okunnighet, säger han.

Norrlänningen avslutar sitt oerhört hyllade inlägg med en liten brasklapp:

Vad vet jag, jag kommer ju från Piteå”, skriver han.

Publicerad: