Kvinna livshotande skadad i samband med villabrand

NYHETER

En kvinna är livshotande skadad i samband med en våldsam villabrand i Svärtinge i Norrköpings kommun på torsdagskvällen.

En man greps misstänkt för mordbrand och grov misshandel.

– Det finns indikationer på att branden föregåtts av en grov misshandel, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Foto: NIKLAS LUKS

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en befarad villabrand vid 20.33 på torsdagen. Någon hade sett lågor slå ut från huset. En kvinna hade fått hjälp att ta sig ut från huset.

Kvinnan fördes i ambulans till sjukhus. Polisen meddelade vid 22.24 att kvinnan är allvarligt skadad, och att en man gripits misstänkt för mordbrand och grov misshandel.

Under fredagsmorgonen uppgav Region Östergötland att kvinnans skador är livshotande och tillståndet är kritiskt.

– Utredningen befinner sig i sin linda och det går inte säga exakt vad som har hänt ännu. Men det finns indikationer på att branden föregåtts av en grov misshandel, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Kvinnan har på grund av sina skador inte förhörts av polisen.

– Mannen är ju gripen och kommer att förhöras så snart det är möjligt, säger Torbjörn Lindqvist.

”Fullt övertänd”

Branden i villan var fullt utvecklad och huset gick inte att rädda.

– Vindsvåning och övervåning är fullt övertänd. Vi försökte med de släckningshjälpmedel vi har att hantera detta, men det går inte att släcka. Då är det en fullt övertänd villa vi har här, sa Anders Finn, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland, under torsdagskvällen.

Det var ingen spridningsrisk till intilliggande byggnader.

Polisen kommer att genomföra teknisk undersökning av fastigheten och hålla fler förhör.

ARTIKELN HANDLAR OM