Christen Ager-Hanssen

Efter ägaravhoppet – tidningen Metro till salu

Av: 

Simón Bustamante

NYHETER

Metros ägare Christen Ager-Hanssen vill sälja papperstidningen Metro, rapporterar Dagens Nyheter.

Beskedet kommer bara en dag efter att Mats Qviberg meddelat att han säljer sitt innehav i Metro – för en krona.

Christen Ager-Hassen, vd på investmentbolaget Custos som äger Metros nordiska del, har meddelat att huvudkontoret kommer flytta till London. Huvudkontoret ska bli bas för tidningens digitala utveckling i flera olika länder.

I och med det vill Christen Ager-Hanssen nu sälja papperstidningen Metro, skriver Dagens Nyheter.

– Skulle vi få ett bud på tidningen som vi tycker är vettigt, från en vettig aktör, så är vi beredda att sälja tidningen, säger han till DN.

Att Ager-Hanssen nu vill sälja papperstidningen, bara tre månader efter att Custos köpte Metro från Kinnevik, motiverar han med att printjournalistikens framtid ser mörk ut. I stället ska Metro nu satsa allt på det digitala.

– Vi vill ha kvar och utveckla alla digitala kanaler och vi vill ha kontroll över varumärket. Men en tidning är inget viktigt strategiskt instrument för oss och själva pappersprodukten blir en mindre och mindre del av vår koncern, säger Christen Ager-Hanssen till DN.

Beskedet att sälja Metros papperstidning kommer bara en dag efter att ägarkollegan Mats Qviberg meddelat att han säljer sitt aktieinnehav i Metro – för bara en krona.

Sedan Qviberg blev ny ägare för Metro har hans innehav i tidningen präglats av en rad kontroverser – den mest uppmärksammade en intervju som han gjorde med den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag där Qviberg kallade en medarbetare på Metro för ”en typisk stalinist som vi borde bli av med”.

En rad Metro-anställda har sedan ägarbytet slutat på tidningen. Enligt Svenska Dagbladet har Qviberg förlorat 71,6 miljoner kronor på affären.

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Publisert:

LÄS VIDARE

Tidningen Metro läggs ner

ÄMNEN I ARTIKELN

Christen Ager-Hanssen

Mats Qviberg

Metro