Fick dödsdom – då lämnade Annabel sin man

NYHETER

Den 56-åriga läraren Annabel Nnochiri upptäckte en tumör 2012 och fick besked om att hon bara hade två och ett halvt år kvar att leva.

Då lämnade hon sin man efter 28 år, slutade livet som hemmafru och reste jorden runt.

1 av 2 | Foto: Privat
Annabel Nnochiri.

Konstläraren Annabel Nnochiri från norra London lämnade sin man efter 28 år – en tumör hade upptäckts i hennes höft, skriver Daily Mail.

Annabel fick besked om att hon bara hade två och ett halvt år kvar att leva, och ville göra något mer av tiden och njuta de sista dagarna.

– Jag gjorde en att-göra-innan-du-dör-lista och den första punkten var att lämna min man. Jag hade haft ett bra liv, men kände mig helt fast och ville bara vara fri, säger Annabel Nnoochiri.

”Ville inte leva som bara hemmafru”

Annabel hade tröttnat på livet som hemmafru.

– Jag trodde att jag bara hade två och ett halvt år kvar att leva och jag ville inte bara vara i det här huset. jag ville inte bara laga mat varje kväll. Jag ville vara fri!

Efter att hon fått godkänt av sina två tonåringar började hon göra en noggrann planering av hur hon ville leva sin sista tid. Men hon berättade inget för sin man.

Istället använde hon i hemlighet arvspengar för att köpa sig en egen lägenhet innan hon lämnade honom för att resa jorden runt.

– När jag berättade det för min man så trodde han bara att det var en fas och att jag skulle komma tillbaka.

Vid liv efter fem år

Annabel vann först över bröstcancern 2010, två år senare dog hennes föräldrar i en bilkrasch och samtidigt nådde hennes bencancer stadie fyra.

Fem år efter att hon fått sin dödsdom lever hon fortfarande.

– Hade jag inte fått cancer så hade jag varit en mycket tråkigare person. Men tack vare sjukdomen så är jag en mycket modigare, lättsinnigare äldre kvinna, säger hon.

Annabel berätta också att hon inte lämnade sin man för att vara med någon annan, utan för att bryta med sitt gamla liv.

– Jag har ett väldigt lyckligt kärleksliv sedan dess och min före detta man har träffat en annan och är också väldigt lycklig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer