Parkeringsbiljetten blektes – då fick han böter

avJonna Claesson

NYHETER

När Julius Peterson, 25, kom hem till Lund efter en femdagars-visit på annan ort hade han fått parkeringsböter. Varför? Biljetten var solblekt.

– Q-Park bötfäller alltså mig som kund när deras parkeringsbiljetter inte håller mot solsken och därför blir solblekta. Det är inte professionellt, säger Julius.

1 av 4

Julius Peterson, 25, i Lund har alltid parkerat sin bil på en parkering i närheten av sin bostad. För den platsen betalar han månadsvis i en av Q-Parks automater. Men redan för någon månad sedan oroade han sig över att parkeringsbiljetterna inte skulle gå att läsa av då de blev solblekta i vårsolen.

Och mycket riktigt. När Julius kom hem efter en fem-dagars visit på annat håll hade han fått en parkeringsbot á 400 kronor.

– Q-Park bötfäller alltså mig som kund när deras parkeringsbiljetter inte håller mot solsken och därför blir solblekta. Det är inte professionellt.

”Väntar tills de är helt blekta”

Enligt Julius är parkeringsvakterna på plats varenda dag för att se över biljetterna.

– Jag märkte redan för några månader sedan att biljetterna blektes, någon av vakterna måste ha reagerat. Men istället väntar de på att biljetten är helt blekt så att de kan bötfälla en.

Julius vände sig till Q-Park som menade på att han skulle skicka in både biljett och bot till deras debiteringsavdelning.

– Men ingenting har hänt. Varför byter de inte papper? Det här är ju ett stressmoment för oss som har våra bilar där. Det går ju inte att förnya biljetterna heller, säger han och fortsätter:

– Om jag betalar för en månadsbiljett så borde väl den hålla mot solen. Annars är det ju inte bara jag som kommer drabbas. Det är ju inte direkt den sista solveckan på året.

”Ytterst ovanligt”

Peder Johansson, pressansvarig på Q-Park säger att det är ytterst olyckligt att han råkat ut för det här men att varken han eller parkeringsvakten har gjort någonting fel.

– Jag har jobbat här i femton år och det är ytterst ovanligt att det händer. Vi har testat olika tillstånd och biljetter genom åren men ligger de i direkt solljus i bilen så bleks de. Så är det. Hör han av sig till oss så makulerar vi det direkt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lund

Bilar