Anders tog riktigt häftig havsörnsbild

1 av 2 | Foto: Privat

avDennis Jörnmark Callstam

NYHETER

När fågelentusiasten Anders körde bil fick särbon Katarina syn på något riktigt häftigt – en havsörn på oerhört nära håll.

– Det var en ”once in a lifetime”, jag tror inte jag får fler såna chanser, säger Anders.

Tidigare i veckan var paret Anders Keyser och Katarina Zelahn, från Stockholmstrakten, ute och körde bil i Roslagen. Anders är sedan tidigare hobbyfotograf med fåglar som huvudintresse.

Plötsligt sa Katarina att hon fick syn på något genom fönstret.

– Hon säger att ”jag tror att jag såg en örn bredvid vägen”. Det var bara att vända, parkera och hoppa ut med kameran och fota, säger Anders.

”Väldigt fint”

Och bilden blev minst sagt häftig. Anders och Katarina kom riktigt nära havsörnen.

– Det var verkligen väldigt fint. Bilden blev så bra, med grenarna, säger Katarina.

Anders har fotat över 100 fågelarter, och har sett en och annan örn tidigare, särskilt när han varit ute och fiskat. Men på så här nära håll har han aldrig kunnat fånga en tidigare.

– Det var en ”once in a lifetime”. Jag tror inte jag får fler såna här chanser, säger han.

Har drömresor kvar

Bilden publicerade han i gruppen ”Fåglar inpå knuten”, där entusiaster delar med sig av sina bästa bilder. Där har den fått stor uppskattning. Anders tycker att intresset för fågelskådning fått en rejäl skjuts på sistone.

– Det är mycket mer folk ute nu, och här runtomkring Stockholm har vi jättefina fågelställen.

Favoritfåglarna är storlom och kungsfiskare. Och även om havsörnsbilden var en riktig fullträff finns det fortfarande mål och drömmar kvar.

– Man hade ju inte haft något emot att åka till Nicaragua och fota fåglar och det som finns där. Men den absoluta drömresan är Costa Rica, säger Anders.

ARTIKELN HANDLAR OM