McDonalds i tweet till Trump: ”Vidrigt skämt till president”

1 av 2
NYHETER

Ett twitterkonto som tillhör hamburgerkedjan McDonald’s skrev direkt till presidenten Donald Trump:

”Du är ett vidrig skämt till president och vi skulle älska att få tillbaka Barack Obama, dessutom har du små händer”.

20 minuter senare var inlägget borttaget.

Inlägget till Donald Trump skrevs klockan 14.16, svensk tid, från McDonald’s auktoriserade Twitterkonto, som har över 150 000 följare. Den som skrev riktade sig till den amerikanske presidentens privata Twitterkonto, och även ex-presidenten Barack Obama fick meddelandet eftersom hans konto länkades in i meddelandet.

”Du är ett vidrigt skämt till president och vi skulle älska att få tillbaka Barack Obama, dessutom har du små händer”, stod det i inlägget, som någon även hade nålat fast så att det skulle synas högst upp i McDonalds-kontots flöde.

Inlägget skrevs 14.16, svensk tid, men togs bort en kort stund senare. Där kallades Donald Trump ett ”vidrigt skämt till president”.

Ungefär 20 minuter senare var inlägget borttaget, men innan dess hann det delas tusentals gånger. Vid 15.25 kom ett nytt inlägg från kontot där man skrev att Twitter meddelat att kontot kan ha hackats och att inlägget raderats.

Vad Trump, som tidigare gjort reklam för McDonalds och visat upp på Instagram när han äter hamburgerkedjans mat, anser om det hela är fortfarande oklart.

ARTIKELN HANDLAR OM

McDonalds