Lastbilschauffören Martin attackerades med stenar

1 av 4 | Foto: Privat
Martin var på väg under en gångtunnel när han attackerades.
NYHETER

Martin Stenberg var på väg under en gångbro när han attackerades med stenar och glasflaskor, skriver Smålandsposten.

– Det här var inga som ville vinka, det här var några som var ute efter att skada, säger han till Aftonbladet.

Det var på tisdagskvällen när lastbilschauffören Martin Stenberg skulle åka under en gångbro i Växjö som han såg fem ungdomar stå på den. Han såg att tre av dem tog ansats till att kasta något mot honom.

– Det här var inga som ville vinka, det här var några som var ute efter att skada.

Sekunden innan de kastade var det flera tankar som hann passera: Det här kommer att smälla, det här kommer att göra ont och det här kommer att gå åt helvete.

– De slängde stora stenar, glasflaskor och någon kletig smörja hamnade på framrutan. Smällen mot hytten var obeskrivlig. Jag hann tänka: ”Är det här slutet, vad händer nu?”.

Besviken på polisen

Martin ringde till polisen på en gång. Enligt Smålandsposten tog polisen hans telefonnummer men de ringde aldrig upp.Tre patruller ska ha skickats till platsen – men ingen anmälan är upprättad.

– Två polisbilar och en civilbil skickade ut direkt och letade. Men tyvärr lyckades vi inte hitta några, säger Robert Loeffel, pressansvarig vid polisen i region Syd, till Smålandsposten.

”Det var organiserat”

Martin skriver om händelsen i ett Facebookinlägg där han önskar ett större engagemang från samhällets håll.

Det är första gången detta drabbar oss men är inte första gången det händer på den platsen. Varför gör man inget åt detta? (...).

I augusti förra året var det en tysk kvinna som dog i Danmark då en bil träffades av ett betongblock – och en annan blev allvarligt skadad. Martin skulle vilja att det blir en förändring på hur man bygger vägar och att man ser över gångbroarna – till exempel skulle man kunna sätta dit skyddsnät.

– Man behöver trigga ingång samhällsdebatten, det här påverkar vår arbetsmiljö och även vanliga människor som kör till jobbet.

Några har kallat händelsen för ett pojkstreck vilket Martin avfärdar.

– Det här var organiserat. Det är inte så att det ligger stora stenar och glasflaskor på gångbron. Och det här är ju inte första gången det händer, jag har många kollegor som råkat illa ut.