Melanias Trumps första officiella porträtt hånas

Välretuscherat när exmodellen förevigas i Vita huset

1 av 4 | Foto: Regine Mahaux / Vita huset
Melania Trump har fått sitt första officiella porträtt-foto
NYHETER

WASHINGTON/STOCKHOLM. Melania Trump har blivit med officiellt porträtt.

Och den före detta modellen har försetts med ett riktigt glamourfoto – komplett med rejäl retuschering.

Bilden har fått en hel del hyllningar – och några rejäla skopor hån.

Melania Trump, 46, är van vid att fotograferas. Enligt pressmeddelandet som skickats ut från Vita huset tillsammans med hennes porträttfoto har hon gjort modelljobb för bland annat Sports Illustrateds baddräktsupplaga, Elle och Vanity Fair och prytt förstasidorna på glamorösa magasin som Vogue, Harpers Bazaar och In Style, skriver NPR.

– Jag är hedrad att tjänstgöra i rollen som första dam, och jag ser fram emot att arbeta för det amerikanska folket under de kommande åren, säger Trump i ett uttalande.

Hyllas för sin skönhet

Men kanske gick fotografen lite väl hårt fram i retuscheringen. Melania Trumps ansiktsdrag har fullständigt slätats ut i fotot, som är taget i Vita huset.

Reaktionerna på Twitter delas mellan de som hyllar hennes skönhet och de som kommenterar det överdrivna användandet av airbrushretuschering.

”Melanias officiella porträtt påminner mig om hur jag en gång använde Iphones ’retouch’-funktion för att ’airbrusha’ mina college-bilder till oigenkännlighet”, skriver twittraren Sophie Versbow.

”Melania Trumps officiella Vita huset-porträtt togs på inspelningsplatsen till Celine Dions ’It’s All Coming Back to Me’-video”, twittrar komikern Tim Duffy.

Är kvar i New York

Sedan Donald Trump, 70, tillträdde som president har Melania bott kvar i New York, i Trump Tower, så att sonen Barron, 11, kan gå kvar i skolan. Åtminstone den här terminen ut.

Presidentfruns låga profil kan ha hjälpt hennes popularitet. Hon får betydligt högre poäng än sin make, vilket visserligen inte är ovanligt för presidentfruar. I en opinionsundersökning på uppdrag av CNN i början av mars gav 52 procent av de tillfrågade tummen upp till Melania Trump. Precis före hennes make tillträdde presidentposten var bara 34 procent av de tillfrågade positivt inställda till henne.