Massakern i kyrkan kan ha fångats av församlingens kamera

NYHETER

Devin Kelley öppnade eld i kyrkan – och dödade minst 26 personer.

Masskjutningen, som är den värsta i Texas historia, kan ha fångats av församlingens egen kamera.

1 av 6
John Holcombe och Crystal Holcombe på First Baptist Church of Sutherland Springs, Texas.

First Baptist Church är hjärtat i det lilla samhället Sutherland Springs, som ligger nära staden San Antonio i Texas.

Klockan 11 på söndagsförmiddagen hade många ortsbor samlats i kyrkan för gudstjänst. Omkring 20 minuter senare parkerade Devin Kelley sin bil vid kyrkolokalen. 26-åringen var svartklädd och bar skyddsväst. Han var också beväpnad med ett automatvapen. Kelley öppnade eld redan utanför kyrkan. Sedan tog han sig in och sköt ihjäl minst 26 personer.

Kan ha filmats av kyrkans kamera

Polisen utreder nu om masskjutningen, som beskrivs som den värsta någonsin i Texas, kan ha fångats av församlingens egen kamera. Kyrkan använder den vanligtvis till att dokumentera gudstjänsterna, som Dagens Nyheter tidigare rapporterat. Filmerna publiceras sedan på församlingens kanal på Youtube.

Den senaste videon som lades upp är från den 29 oktober.

Tros ha agerat ensam

Amerikanska myndigheter har än så länge inte officiellt bekräftat gärningsmannens identitet. Men enligt flera samstämmiga källor så är det den tidigare militären Devin Kelley som ligger bakom dådet.

Kelley arbetade tidigare vid flygbasen Holloman i New Mexico. Han sparkades efter att ha dömts för misshandel av sin fru och deras barn i en militärdomstol.

Enligt utredarna finns det inget som tyder på att 26-åringen skulle ha haft några medhjälpare. Det uppges heller inte finnas några kända terrorkopplingar.

Så många vapen finns i USA 00:28
1 av 4 | Foto: MOHAMMAD KHURSHEED / TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM