En befaras ha dött i brand i flerfamiljshus

Av:  TT

Det är ännu oklart vad som kan ha utlöst branden i Nordmaling i Ångermanland där en kvinna i 60-årsåldern misstänks ha omkommit.
Det är ännu oklart vad som kan ha utlöst branden i Nordmaling i Ångermanland där en kvinna i 60-årsåldern misstänks ha omkommit.

Ett flerfamiljshus i Nordmaling i Ångermanland brann ned under natten mot måndagen. En kvinna misstänks ha omkommit i branden.

Larmet kom klockan 21.48 på söndagskvällen.

– Jag var första räddningsenhet på plats, när jag anlände stod det lågor ut ur fönster. Det var solklart att vi inte skulle kunna rädda huset. Vi har en framkörning på en minut, säger Lars Kinnunen vid räddningstjänsten vid midnatt.

Det övertända huset bestod av sju bostäder. De flesta hade evakuerat sig själva med hjälp av grannar och dylikt när räddningstjänsten anlände.

Till en början verkade det som att alla boende hade kunnat ta sig ut, men senare under natten framkom uppgifter som tyder på att en person omkom i branden.

– Tyvärr befarar vi att det varit en person kvar i byggnaden, säger Kinnunen strax före klockan 03.

Väntar på teknisk undersökning

Den omkomna tros vara en kvinna i 60-årsåldern, men polisen kan på måndagsmorgonen inte bekräfta uppgifterna eftersom man ännu inte kunnat genomföra någon teknisk undersökning på platsen. När den ska kunna genomföras är oklar.

– Först när räddningstjänsten är helt klara och det är en “bra” arbetsmiljö kan vi åka dit med våra tekniker, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén.

Räddningstjänsten avslutade släckningsarbetet vid klockan 02.30 och övergick till efterbevakning med höjdfordon och tankbilar för att förhindra gnistor från att spridas till andra fastigheter. På måndagsmorgonen pågår arbetet fortfarande och väntas göra det resten av dagen.

Oklar uppkomst

Vad som kan ha utlöst branden är oklart, enligt både polis och räddningstjänst.

Lars Kinnuen konstaterar att det är väldigt utbrunnet, vilket kan försvåra arbetet med att ta reda på vad som hänt.

– Huset ligger ned, vid klockan 07 när jag var förbi var det en gavel som stod kvar men resten har rasat ihop, säger han.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Det finns inga uppgifter om eventuellt skadeläge hos de andra boende.

Publisert: