Två personer skadade i explosion i Kiev

Av: Joakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:

En kvinna och en man skadades när ett föremål exploderade nära parlamentsbyggnaden i Ukrainas huvudstad Kiev på självständighetsdagen.

Säkerhetstjänsten bedömer inledningsvis att det rör sig om ligister.

Ett ”okänt föremål” exploderade i närheten av en militärparad i centrala Kiev.
Foto: ANATOLII STEPANOV / AFP
Ett ”okänt föremål” exploderade i närheten av en militärparad i centrala Kiev.

Ett ”okänt föremål” exploderade i närheten av en militärparad centralt i Kiev vid 14.06 på torsdagen, lokal tid, uppger polisen i ett uttalande, enligt Reuters.

Den lokala tv-kanalen 112 visade bilder på en skadad kvinna i närheten av parlamentet. Enligt polisen har en man och en kvinna skadats och förts till sjukhus för vård.

Polisens utredare och bombexperter kallades till ett avspärrat område på Hrusjevskyjgatan för att undersöka det detonerade föremålet, skriver AFP.

En talesperson för säkerhetstjänsten SBU säger till AFP att ”vår initiala uppfattning är att det rör sig om ligister”.

Självständighetsdagen firas till minne av Ukrainas självständighet i samband med Sovjetunionens sönderfall 1991.

USA:s försvarsminister Jim Mattis är på besök i Ukraina för att bland annat träffa president Petro Porosjenko. Mattis meddelade nyligen att USA godkänt leveranser av militär utrustning till Ukraina värda 175 miljoner dollar.

Delar av östra Ukraina kontrolleras av ryssvänliga separatister. Krimhalvön, som annekterades av Ryssland 2014, klassades som ukrainskt territorium vid självständigheten 1991.

Publicerad: