Missbrukade stoppknappen – då hämnades chauffören

Foto: Hasse Holmberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
NYHETER

När ett gäng tonåringar tryckte på bussens stoppknapp ett antal gånger för mycket utan att de behövde, fick busschauffören nog, vilket NRK var först med att berätta.

I måndags eftermiddag fick polisen i Norge ett något ovanligt larm då en grupp gymnasieelever larmade om att bussen de befann sig på vägrade att stanna vid hållplatserna. Polisen hade ingen aning om vad det rörde sig om men bestämde sig för att rycka ut och samtala med båda parter.

Enligt busschauffören ska tonåringarna ha missbrukat användandet av stoppknappen, vilket till slut fick honom att tröttna. Så istället för att stanna vid varje hållplats valde han att köra sträckan från Rensvik till slutstationen Brattöya utan att släppa av någon av passagerarna.

– Det verkar som om föraren skulle vinna respekt och visa att knappen ska användas när man ska stiga av och ingen annan gång, säger polisen Ole Wulvik till NRK.

Föraren ska inte ha kört vårdslöst eller tagit några omvägar men polisen har upprättat en anmälan då några av passagerarna blev rädda.

– Nu får en advokat titta på ärendet och se om det ska tas vidare, säger polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bussar

Norge