Nyheter

Tågkaoset fortsätter – inte löst förrän måndag

Av: 

TT

En riven kontaktledning har ställt till det för tågtrafiken i södra Sverige. Arkivbild.
En riven kontaktledning har ställt till det för tågtrafiken i södra Sverige. Arkivbild.

NYHETER

Problemen med tågtrafiken i södra Sverige drar ut på tiden, med inställda tåg och förseningar som konsekvens.

Enligt Trafikverkets nya prognos kommer trafiken inte att gå som normalt igen förrän på måndag.

Felet ligger mellan Hässleholm och Ballingslöv och har, sedan åtminstone klockan nio på söndagsmorgonen, påverkat trafiken på sträckorna Malmö–Stockholm och Malmö–Kalmar.

Förhoppningen var att normalt trafikläge skulle återupptas vid 15.30-tiden, men ny prognos är måndag.

Konsekvenserna för tågtrafiken i södra Sverige är stora. Enligt Trafikverket är Öresundstågen inställda mellan Hässleholm och Osby i båda riktningarna. Krösatågen är inställda mellan Hässleholm och Älmhult i båda riktningarna.

Signalfel efter elfel

Anledningen är ett elfel på grund av en riven kontaktledning i Hässleholm. Till en början var Hässleholms station strömlös och flera linjer söderut, mot Kristianstad och Malmö, påverkades men kunde successivt tas i bruk, uppger Skånetrafiken.

Vid 14.30-tiden meddelade Skånetrafiken att ett spår mellan Hässleholm och Ballingslöv var farbart – men den sträckan drabbades av signalfel.

– Det gör att inte all trafik går fram. Nu har man från Trafikverkets sida prioriterat snabbtåg och långa godståg, säger Skånetrafikens presskontakt Magnus Andersson till TT.

Många drabbade

Han säger att det är många som drabbas.

– Ja, det är det. Det drabbar Öresundstågen Malmö–Kalmar och där är det ett stort resande på söndag eftermiddag och kväll, så vi hoppas att det inte dröjer till i morgon att vi kan köra trafik.

– Vi rekommenderar våra resenärer att möjligen avvakta då vi har svårt att få fram bussar som ersättningstrafik just nu.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert: