Så blev en mordanklagad prins Newcastles ägare

DAILY ”En ekonomisk boost utan jämförelse”

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Köpet av fotbollsklubben Newcastle United för nära 3,7 miljarder kronor har knappast gått någon fotbollsintresserad förbi. Klubben har köpts upp av den saudiska investeringsfonden IPF. I styrelsens sitter landet kronprins, Mohammed bin Salman, som är misstänkt för att ligga bakom mordet på journalisten Jamal Khashoggi.

Newcastle United har länge varit ett lag i botten av Premier League men nu blir man världens rikaste fotbollsklubb.

Men hur kan en mordmisstänkt få köpa en klubb i Premier League? Hur kommer det sig att ligan säger ja till en köpare från ett land som ständigt anklagas för brott mot mänskliga rättigheter? Vad kommer hända med Newcastle United som klubb och lag?

Gäst: Johanna Frändén, fotbollsexpert på Sportbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE