Bonusmamma misshandlade och mördade sexåriga Arthur

Pappans sms: ”Bara gör slut på honom”

Arthur blev bara sex år.
Arthur blev bara sex år.

Sexårige Arthur hade 130 skador på sin kropp när han hittades död i sitt hem i Storbritannien.

Efter månader av misshandel slog och skakade bonusmamman ihjäl honom.

Knappt ett dygn tidigare skickade Arthurs pappa ett sms: ”Bara gör slut på honom”.

Emma Tustin, 32, döms till 29 års fängelse för att ha mördat sin bonusson, sexårige Arthur. Pojkens pappa Thomas Hughes, 29, döms till 21 års fängelse för dråp och för att ha uppmanat sin partner att döda hans son, rapporterar Sky News.

I juni 2020 larmades polisen till parets bostad utanför Birmingham i Storbritannien efter att bonusmamman slagit larm. Hon ljög för polispatrullen och sa att pojken ”ramlat och slagit huvudet”.

Men Arthur hade utsatts för månader av återkommande och brutal misshandel när familjen höll sig hemma i början av pandemin.

Fotade döende Arthur

Utredningen har visat att pojken hade 130 skador på sin kropp när den obducerades. Han dog av hjärnskador och enligt domen hade bonusmamman skakat honom våldsamt och slagit hans huvud mot en vägg flera gånger.

Emma Tustin.
Emma Tustin.

Sedan tog hon upp sin mobiltelefon och fotade Arthur som låg döende på golvet. Fotot skickade hon i ett meddelande till pojkens pappa.

Knappt ett dygn innan pojkens död skickade pappan ett sms till bonusmamman.

”Bara gör slut på honom”, stod det i meddelandet.

Pojken hade blivit misshandlad upprepade gånger. Han utsattes för våld, fick stå i skamvrå i flera timmar om dagen och tvingades äta översaltad mat som riskerade att förgifta honom. Ibland fick han varken mat eller vatten och enligt domen var han så undernärd att han knappt kunde stå på benen.

Thomas Hughes.
Thomas Hughes.

Under utredningen hittade polisen en kamera i vardagsrummet som filmat delar av övergreppen. Bonusmamman har förklarat det med att kameran skulle bevaka pojken. I hennes mobiltelefon hittade polisen ljudklipp där pojken hörs gråta och skrika.

Mormor: ”Sov gott min ängel”

Fallet har lett till stora reaktioner i Storbritannien. Domaren Justice Wall sa under rättegången att det är ”utan tvekan ett av de värsta och mest stötande fall jag har varit med om”.

Två månader innan Arthur dog fick familjen besök av sociala myndigheter som bedömde att det inte fanns anledning till oro. En oberoende utredning har nu inletts i det fallet.

En av pojkens lärare vittnade under rättegången och beskrev honom som en glad pojke som borde få vara vid liv i dag.

”Arthur sveks av myndigheterna som vi i samhället ska kunna lita på och som vi tror ska finnas där för allas vår säkerhet”.

Även Arthurs mormor, mamman till hans biologiska mamma, vittnade i rätten.

”Hans korta liv stals och hålet som är kvar i mig och de som älskade Arthur kommer aldrig att lagas. Sov gott min ängel – du är så älskad”, sa hon under rättegången.

Publisert:

LÄS VIDARE