Facket om Espresso House: ”Har tagit problemen på allvar”

Antalet medlemmar har ökat rejält och det fackliga arbetet har stärkts.

Peggy Nyholm på Hotell- och restaurangfacket anser att utvecklingen på Espresso House går åt rätt håll.

– Men det kan ju såklart finnas problem som vi inte är medvetna om, säger hon.

När Aftonbladet rapporterade om missförhållandena på Espresso House 2019 så pekades fackets svaga ställning ut som en bidragande faktor till problemen.

Bland de anställda var få med i något fackförbund, och kunskapen om arbetsrätt var begränsad.

Men sedan dess har en hel del hänt. Det menar Peggy Nyholm, avtalssekreterare på Hotell- och restaurangfacket, HRF.

– Då hade vi bara ett fåtal medlemmar på Espresso House. Nu är det flera hundra, säger hon.

Peggy Nyholm, avtalssekreterare på Hotell- och restaurangfacket, HRF.
Peggy Nyholm, avtalssekreterare på Hotell- och restaurangfacket, HRF.

”Många bokade in besök”

HRF träffade ledningen för Espresso House efter avslöjandena.

– Jag var med på de mötena och min uppfattning är att företaget tog problemen på stort allvar.

– Vi fick kontaktuppgifter till alla platschefer och det var många som bokade in besök efter att vi hört av oss.

Rådet: Gå med i facket

Numera genomförs skyddsronder och andra åtgärder regelbundet på kaféer runtom i Sverige. Det innebär att facket har en mycket bättre bild av situationen för de anställda nu.

– Min uppfattning är att Espresso House inte sticker ut jämfört med andra bolag i branschen. Men det kan ju såklart finnas problem som vi inte har kännedom om, säger Peggy Nyholm-

Många av de anställda är unga. Vad har du för råd till dem som tar sitt första kliv ut i arbetslivet på Espresso House?

– Det första man ska göra är att gå med i facket. Det är en stor trygghet och starka fackförbund är grunden i den svenska modellen.

Publisert:

LÄS VIDARE