Skurup

Mystiska trippelmordet gäckar Skivarp

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

SKIVARP. Det misstänkta trippelmordet i skånska Skivarp där tre män hittades döda i en villa under fredagen gäckar invånarna.

En man är anhållen, misstänkt för mord i tre fall.

– Jag är i chock och fattar inte vad som hänt, säger en granne till Aftonbladet.

Kring villan i det vanligtvis lugna samhället Skivarp i skånska Skurup hänger polisens blåvita band. Längs med taket hänger en ljusslinga kvar från julen och i ett av fönstren syns en julstjärna i papp.

Det var på förmiddagen på fredag som polisen larmades till adressen efter att en privatperson hört av sig och var orolig. I villan återfanns tre döda män på olika platser.

Inledningsvis fanns inga konkreta brottsmisstankar enligt polisen men under lördagen kom beskedet att en förundersökning om mord inletts och att en man anhållits under fredagen, skäligen misstänkt för mord i tre fall.

– Jag har träffat honom och han nekar till brott, säger mannens advokat Odd Johansson.

Ingen förstår vad som hänt

Det är oklart hur länge personerna i huset legat döda. På samma gata som huset ligger finns flera hus. Ingen av de grannar som Aftonbladet talat med kan förstå vad som har hänt.

– Det känns jättekusligt att det skett kan ha skett ett trippelmord här. Det som alltid är så lugnt annars, säger en granne som bott i området i flera år.

En annan granne berättar att han brukade småprata med ägaren till huset där de tre kropparna hittades.

– Han var som vem som helst. Jättetrevlig, glad och lättsam. Det känns som att det måste hänt något mycket speciellt.

Grannen säger att mannen vanligtvis brukade vara borta långa perioder men vistades ofta i huset när han var hemma.

– Då hade han ofta vänner på besök som kom och hälsade på. De brukade ha fester och satt alltid ute och grillade i trädgården på sommaren.

Uppe på den lokala matbutiken har folk under helgen samlats för att prata om händelsen som skakar det lilla samhället med drygt 2000 invånare.

– Det är det enda folk pratar om här, säger en av de anställda.

”Jättehärlig kille”

Mannen brukade även besöka den lokala bykrogen tillsammans med sina vänner.

– Han var en jättehärlig kille och omtyckt av alla. Han hade många kompisar som han brukade komma hit med och dricka öl. Det var aldrig några problem, berättar ägaren som beskriver händelsen som en stor chock.

Under fredag och lördag har ett intensivt polisarbete pågått för att försöka klara upp trådarna kring den mystiska händelsen.

Polisen och åklagare är dock mycket förtegna kring vad som hänt och understryker att utredningen är i ett tidigt skede.

– Det råder fortfarande mycket oklara omständigheter kring dödsfallen och vi arbetar därför brett med utredningen, säger förundersökningsledaren Pernilla Åström, chefsåklagare på Södra Skånes åklagarkammare i ett pressmeddelande.

Under lördagen meddelade åklagaren även att man avvaktar resultaten av den rättsmedicinska undersökningen som ska göras på de döda kropparna innan man kan fortsätta att uttala sig kring utredningen.

– Nu fortsätter vi med förhör och andra sedvanliga utredningsåtgärder.

Ska ha varit på väg mot konsert

Enligt Sydsvenskan ska de tre männen ha varit på väg till en konsert men när de inte dök upp blev personer i deras närhet oroliga.

På Facebook skriver en anhörig om sorgen.

”Vet inte riktigt hur jag ska hantera denna situationen... Du var en kompis och en extra fadersfigur. Du var den jag kunde öppna mig för till 100%. Jag behövde inte ens oroa mig för att du skulle döma mig för något jag gjort.”, skriver den anhöriga om en av männen.

Aftonbladet har även varit i kontakt med flera andra anhöriga till de döda männen som avböjer att kommentera händelsen.

– Vi orkar inte prata om det just nu. Vi är alla i stor sorg.

Aftonbladet har fått tillåtelse att publicera delar av den anhöriges Facebookinlägg.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Tre döda hittade i villa i Skåne

ÄMNEN I ARTIKELN

Skurup