Brott

Kvinnan tog rökpaus – attackerades av man med stenar

Av: 

Lilian Andersson

NYHETER

Larmoperatören skulle ta en rökpaus när hon plötsligt attackerades av en påtänd läkare.

Nu åtalas mannen för mordförsök.

– Han skrek ”dö, dö din jävel”, säger kvinnan i förhör.

Det misstänkta mordförsöket inträffade vid 04-tiden i Stockholm den 1 december. Kvinnan, som arbetar extra som larmoperatör på ett säkerhetsföretag, hade tagit en paus för att gå ut och röka en cigarett. I förhör berättar hon att hon behövde få luft efter många timmars arbetspass. Det hade varit fullmåne med flera tuffa larmsamtal.

Ute på gatan kommer en man fram till henne och frågar om hon hade en cigarett. När hon sa nej gick mannen, enligt åtalet, till attack.

Plötsligt ska den misstänkte mannen, en läkare i 45-årsåldern, ha slitit upp två stenar ur jackfickorna och börjat slå mot kvinnan huvud med full kraft medan han skrek: ”Dö, dö din jävel!”

”Jag var helvetes arg”

Kvinna föll till marken men lyckades blödande fly in i huset där hon jobbar – med mannen jagandes efter henne.

Han ska ha kommit i fatt i en dörröppning och hamnat på kvinnan. Hon ska då ha försvarat sig och klöst mannen i ansiktet.

– Jag tänkte, jag får inte bli medvetslös. Då krossar han mitt huvud, har kvinnan sagt i förhör.

När mannen flyttade på sig ska kvinnan ha lyckats slå sig fri och riktade då flera hårda sparkar mot mannens skrev.

– Jag var helvetes arg och tänkte på mina barn, säger hon i förhören.

Då flydde mannen och kvinnan kunde slå larm.

Hävdade att våldet var försvarligt

Polisen grep strax den misstänkte gärningsmannen som visade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Han ska även ha uppträtt mycket förvirrat.

Enligt åtalet om mordförsök och narkotikabrott i Stockholms tingsrätt ska mannen, som arbetar som allmänläkare, ha försökt att beröva kvinnan livet genom att upprepade gånger slå stenar mot hennes huvud och kropp.

Kvinnan drabbades av skador i huvudet, hudavskrapningar, blåmärken på kroppen och kraftiga svullnader. Mannen har medgett att han utövat ett visst våld mot kvinnan men att det ska ha varit försvarligt.

– Jag var tvungen att döda henne, säger mannen i förhören.

– Annars skulle hon ha dödat mig.

Jobbade på en vårdcentral

Enligt åtalet har mannen varit anställd som allmänläkare på en vårdcentral i Stockholms län men arbetssituationen ska ha varit extremt tuff, enligt vad han har uppgett. För att klara av den var han tvungen att ta narkotika, även då han var i tjänst som läkare.

Då det misstänkta mordförsöket inträffade ska mannen ha slutat på vårdcentralen och narkotikamissbruket ska ha eskalerat.

I bevisningen ingår bland annat förhör med en av poliserna som förhörde mannen efter gripandet och som uppger att läkaren ”sagt att han haft för avsikt att döda kvinnan”.

Rättegången inleds den 26 januari i Stockholms tingsrätt.

Aftonbladet har sökt mannens försvarare, Clea Sangborn.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Narkotika

Stockholm