Donald Trump – USA:s nye president

Amerikanska folket: Trump håller inte sina löften

Men förtroendet för presidenten har ökat efter missilattacken mot Syrien

avTorbjörn Ek

WASHINGTON. Amerikanska folket: Donald Trump håller inte sina löften.

Men efter missilattacken i Syrien och bombningen av ett IS-fäste i Afghanistan har presidentens popularitet ökat, visar en ny opinionsundersökning.

Foto: AP TT
Donald Trump.

Bara 45 procent av amerikanerna anser att Donald Trump är en person som håller sina löften, enligt en ny opinionsundersökning från Gallup som The Hill rapporterar om.

Bara 40 procent av de tillfrågade kvinnorna tycker att Trump håller sina löften, jämfört med 51 procent av männen.

När samma undersökning publicerades i februari svarade 62 procent att presidenten höll sina löften.

Men en separat, dagligen uppdaterad, undersökning från Rasmussen Reports visar att Donald Trumps popularitet ändå har ökat igen de senaste dagarna.

Högre förtroende för Trump

Resultatet kommer efter att Donald Trump beordrat en missilattack på en flygbas i Syrien som svar på kemgasattacken som dödade ett 80-tal personer i landet den 4 april och efter att den amerikanska militären använt sig av ”alla bombers moder” för att spränga ett IS-fäste i Afghanistan i luften.

I undersökningen får Donald Trump för första gången sedan 21 mars godkänt för sitt arbete av 50 procent av de tillfrågade.

Lika många, 50 procent, ger honom underkänt för sitt arbete och 39 procent ger honom starkt underkänt.

Men resultatet är ändå betydligt bättre än Gallups senaste undersökning från de första dagarna i april där Donald Trump bara fick godkänt av 35 procent av väljarna.