Rebecca, 25, ordnar nattskjuts åt tjejer

Foto: PRIVAT / Facebook
Rebecca erbjuder skjuts till unga tjejer.
NYHETER

Rebecca mindes hur det var när hon själv var ute och festade mycket om nätterna – så hon bestämde sig för att hjälpa tjejer att känna sig tryggare, skriver SN. På fredagen var hon ute och skjutsade festande unga kvinnor gratis.

– De var jätteglada, väldigt tacksamma över att man erbjuder det här, säger Rebecca till Aftonbladet.

Det var i torsdags som Rebecca Andersson, 25, från Nyköping lanserade ett erbjudande i en lokal köp- och säljgrupp. Där skrev hon att hon skjutsade tjejer som kände sig otrygga på natten – helt gratis.

Inlägget fick mängder av uppskattning, och via privata meddelanden på Facebook fick Rebecca ett par körningar till fredagskvällen.

– Men jag hoppas det blir fler idag. De som åkte var jätteglada, väldigt tacksamma över att man erbjuder det här, säger hon.

”Tycker inte det är så stort”

Hon berättar att det är hennes egna erfarenheter av att känna sig otrygg om nätterna som gjort att hon bestämt sig för att erbjuda den här tjänsten.

– När jag var ute ofta för några år sedan var det svåra när man skulle ta sig från det ena stället till det andra och det var mörkt ute. Så jag erbjuder det som jag hade uppskattat då, säger Rebecca.

Den positiva responsen glädjer henne givetvis.

– Folk tror knappt att det är sant. Men jag tycker inte det är så stort ändå, att köra från en punkt till en annan.

Vill inspirera andra

Rebecca fortsätter köra bil under lördagskvällen och tar emot fler beställningar via Facebook. Och till juldagen lovar hon att vara igång igen.

– Sen får vi se hur mycket respons man får.

Hon fortsätter:

– Man läser så mycket om våldtäkter och misshandel och att man blir förföljd, så det är mycket som får folk att känna sig otrygga.

Framöver hoppas hon att hennes skjuts-tjänst kan inspirera andra att ta liknande initiativ, både lokalt och runt om i landet.

– Jag hoppas verkligen det, och jag har hört om folk som själva vill erbjuda det jag gör, säger Rebecca.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nyköping

Facebook