Anders, 39, körde stormtaxi för djuren

Foto: Privat
NYHETER

När stormen Urd fyllde gatan utanför djurkliniken med vatten visste Anders Norlinder på bättre råd. Med en alldeles egen djurtaxi skjutsade han hundar och katter under tisdagsförmiddagen, skriver Bohusläningen.

– Det har gått i ett, man bara hämtar och lämnar, säger Anders till Aftonbladet.

Stormen Urd har slagit till mot Sverige, inte minst längs den bohusländska kusten. I Uddevalla har Bohusläns smådjursklinik blivit av med strömmen, och gatan utanför är vattenfylld.

Trots det håller veterinärerna verksamheten öppen. Tack vare tidigare liknande erfarenheter står kliniken redo för kriser – och har en särskilt ”djurtaxi” ämnad för ändamålet.

– Förra gången det var såhär hyrde vi en sån här, som är som en större och hög fyrhjuling. Vi såg att det funkade fint, så vi köpte in en egen, säger Anders Norlinder på kliniken.

Fyrfota taxikunder

Och på tisdagen fick bilen visa vad den går för. Djur slutar inte drabbas av sjukdom för att vädret är dåligt. Under morgonen och förmiddagen strömmade besökarna in till Bohusläns smådjursklinik.

– Jag har kört sedan 7-tiden imorse, det har gått i ett. Man bara hämtar och lämnar, säger Anders.

Resenärerna i djurtaxin har varit av det fyrfota slaget.

– Det är mest hundar och katter som besöker oss, det har varit det. Ibland kommer det in kaniner och gnagare, men inget sånt idag, säger Anders.

Resorna uppskattas

Vid 11-tiden kom strömmen tillbaka till kliniken och efter lunchtid började gatan utanför bli mer framkomlig. Men Anders är nöjd med sin insats, och berättar att kunderna uppskattar de små turerna.

– Det gör de. Alla är vid gott mod när vi hämtar dem och tycker att det är en kul grej, säger han.

Djuren hämtas upp på en plats i närheten där det är lätt att parkera och får sedan skjuts till kliniken.

– Vi löser situationen själv, eftersom kommunen inte gör så mycket åt det. Räddningstjänsten och hyresvärden kan inte heller hjälpa till, konstaterar Anders.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uddevalla

Katter

Hundar

Bohuslän