Här slår lyxrånarna till – mitt i julruschen

NYHETER

De beväpnade rånarna slog till mitt i julruschen och kom över lyxklockor till ett stort värde.

Polisen släpper en film som visar rånet i centrala Stockholm och vädjar nu om allmänhetens hjälp för att kunna fånga bovarna.

– De försvinner ner på Vattugatan, sedan har vi inga spår efter dem, säger Magnus Hagberg, polisens förundersökningsledare.

Personalen förberedde sig inför öppning när en bil plötsligt backade in i ett skyltfönster till den anrika klockbutiken på Drottninggatan i centrala Stockholm.

Tre beväpnade gärningsmän tog sig in i butiken vid 10.30-tiden lördagen den 10 december. Minst ett skott avlossades.

– Därefter har de slagit sönder montrar med klockor och hotat personal med något vapenliknande föremål, säger Magnus Hagberg, polisens förundersökningsledare.

Film visar rånet

En övervakningsfilm visar hur en av gärningsmännen lade ned en yxa på butiksgolvet och i stället plockade fram en hammare för att bryta sig in i klockmontrarna. Gärningsmännen arbetade snabbt. Rånet var över på bara några minuter.

Enligt polisen var bytet betydande.

– Det är ett stort antal klockor till ett stort värde, säger Magnus Hagberg.
Efter att de roffat åt sig dyrgriparna försvann gärningsmännen via det krossade skyltfönstret och sprang till en stulen flyktbil i närheten.

– De försvinner ner på Klara Östra Kyrkogata i en grå Audi 100 av en äldre modell, cirka tio år gammal. De försvinner ner på Vattugatan, sedan har vi inga spår efter dem, säger Hagberg.

Vädjar om tips

Polisen väljer nu att gå ut med filmer, som visar rånet och hur gärningsmännen tycks reka inför brottet, med hopp om att få tips som kan leda till ett gripande.

– Vi är ute efter någon eller några som kan veta vilka de här personerna är. Att de tycks känna igen personerna. Och om någon vet var den här gråa Audin befinner sig i dag, säger förundersökningsledaren Magnus Hagberg

Polisen har upprättat en speciell tipslinje för rånet. Den som har information som kan hjälpa polisen till ett gripande uppmanas ringa på telefonnummer 076 109 79 13.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm