Poliser attackerade av aggressiv man: ”Blev riktigt blodigt”

NYHETER

Två poliser skulle hjälpa till att transportera en man i norra Stockholm till en vårdinrättning - då gick han till attack.

Poliserna har förts till sjukhus - den ena fick handen bruten.

– Det var riktigt blodigt och stökigt på platsen, säger en uppgiftslämnare.

Det var vid klockan 17.30 på onsdagseftermiddagen som en polispatrull skulle bistå i ett handräckningsärende för att transportera en man i 35-årsåldern till en vårdinrättning.

Mannen är sedan tidigare ostraffad.

När de kom fram till mannens bostad i norra Stockholm började dock mannen bete sig aggressivt.

– När polisen kom dit gick personen till angrepp mot patrullen, säger Magnus Modig vid Stockholmspolisen.

Mannen har inte använt sig av något tillhygge utan ska ha gått till attack med slag. Poliserna fick dra sig undan. De har förts till sjukhus för tillsyn. Det är oklart om de fick föras till sjukhus i ambulans eller kunde ta sig dit på egen hand. Förstärkning tillkallades och då kunde mannen gripas.

– Han är förd till rättspsyk, säger en uppgiftslämnare.

”Är blodig i hela ansiktet”

Enligt ett vittne som bor mitt emot lägenheten där tumultet uppstod har händelsen orsakat ett större polisingripande än vad polisen vill berätta. Fyra polisbilar och en polisbuss ska ha varit på plats.

– Först kommer polisen ut och de är blodiga. Sedan när mannen kommer ut så bärs han ut. Han är fängslad i händer och fötter. Han är blodig i hela ansiktet. Han är våldsam och kränger med kroppen. De tvingar in honom i polisbussen och lägger honom på golvet, säger personen som bor i området.

Magnus Modig, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, säger att brottsrubriceringen kan landa i allt från våld mot tjänsteman till grov misshandel.