Kemisk peeling brände sönder hennes finger

avJonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:

Madelene Jeppson i Halmstad, skulle ta bort en liten tatuering på fingret med kemisk peeling på salong. Men med behandlingen följde obehagliga komplikationer, vilket Hallands Nyheter rapporterade om först.

– Den smärtan går inte ens att beskriva, säger hon.

1 av 4 | Foto: Privat
Varning för starka bilder

Madelene Jeppson hade bestämt sig för att ta bort den dödskalle hon hade tatuerad på fingret. Eftersom kemisk peeling var smidigt och gjorde både mindre ont och var billigare än laser, sökte hon en salong som kunde utföra arbetet.

Madelene hörde av sig till en salong i Falkenberg och frågade om tatueringen skulle gå bort helt och hållet med TCA-syra, och det skulle den.

– När jag kom dit lade hon först på ett lager och frågade om jag kände någonting. När jag sa nej, lade hon på två lager till.

När TCA-syran hade fått verka några minuter började det göra fruktansvärt ont i Madelens finger.

– Den smärtan går inte ens att beskriva. Jag frågade om det verkligen skulle göra så ont och hon svarade att det bara var att ta en värktablett.

”Kände insjunknad i fingret”

Efter behandlingen svullnade Madelens finger upp. Hon skickade bilder till salongen för att försäkra sig om att allt var under kontroll. Återigen fick hon svaret att allt såg ut som det skulle.

– Men efter någon dag, när jag fortfarande hade ont, kände jag en insjunknad i fingret. Jag blev orolig och hörde av mig till en bekant som var nyutbildad. Hon blev chockad och bad mig kontakta vårdcentral direkt.

Väl inne på vårdcentralen visade det sig att syrabehandlingen hade bränt ett hål i fingret och dödat både hud och nerver, dessutom hade Madelene fått en tredje gradens brännskada.

– Läkaren testade min känsel i fingret, jag kände ingenting, inte ens när de nådde skelettet.

Madelene blev skickad till Malmö där hon fick hud transplanterad från armen till fingret.

– Idag har huden läkt bra, vilket läkarna inte var säkra på att den skulle göra. Men jag har ingen känsel och det kommer jag aldrig att få, nerverna är döda.

Polisanmält salongen

Madelen har varit i kontakt med kvinnan som utförde behandlingen men har inte fått någon ersättning eller några pengar tillbaka för behandlingen.

– Jag har kontaktat henne ett tjugotal gånger utan att få ett svar på mina frågor. Det enda hon har sagt är att jag ska ta bort bilderna från sociala medier. Men det är inte jag som lagt ut, säger hon och fortsätter:

– Nu har jag polisanmält henne. Och jag vill varna andra. Läs på om salongen innan ni åker dit. Jag läste, men inte tillräckligt, säger hon.

Enligt Hallands Nyheter, som först skrev om händelsen, säger kvinnan att det pågår en häxjakt mot hennes företag då bilder på Madelene Jeppsons skadade finger delas på Facebook.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö