Uppgifter: Blodig kvinna bortförd i mörk bil

avEbba Thornéus, Michael Toll, Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Förbipasserande såg en man slå och sedan släpa in en blodig kvinna i en bil, enligt uppgift till Aftonbladet.

Nu jagas den mörka bil som gärningsmannen ska ha fört bort kvinnan i.

Polisen fick larm om händelsen strax innan klockan 13 på onsdagen. Enligt uppgift till Aftonbladet ska det ha varit tumult på platsen enligt larmet. Även personer som bevittnade attacken mot kvinnan ska ha blivit attackerade av mannen.

Mannen flydde sedan platsen i en mörk bil.

Inledningsvis jagades bilen med mannen och hans offer i med hjälp av polishelikopter. Men vid 16-tiden meddelar polisen att de fortfarande inte hittat fordonet eller någon av de inblandade.

Till en början var polisen förtegen om händelsen men bekräftade att de hade en pågående insats i området.

– Vi utreder om det har skett ett grovt brott i Lerumsområdet och letar i nuläget efter en bil. Det är fortfarande mycket som är oklart, säger Thomas Fuxborg vid polisen i region Väst.

Misstänkt människorov

Under eftermiddagen bekräftar polisen att de utreder ett misstänkt människorov 

– Vi har fått in vittnesuppgifter, som vi tar på största allvar. Just nu har vi som sagt en pågående insats och jag kan inte lämna mer uppgifter i ärendet, säger Anna Göransson vid polisen i region Väst.

Enligt henne arbetar polisen dels med att försöka lokalisera bilen, dels med att försöka få svar på vem det eventuella offret är.

Uppdatering: På torsdagen meddelade polisen att kvinnan hade anträffats i Lidköping. På platsen fanns även en man i 35-årsåldern, som greps och anhölls misstänkt för människorov. Enligt uppgifter till Aftonbladet skedde gripandet på ett hotell. Den anhållne mannen är känd av polis sedan tidigare och bekant med kvinnan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Lerum

Brott