Riksrätt mot Donald Trump

Tidigare stabschef försvarar Trumpvittne

Av: 

TT

John Kelly, tidigare stabschef i Vita huset, kritiserar i ett ovanligt frispråkigt tal president Donald Trump. Arkivbild
John Kelly, tidigare stabschef i Vita huset, kritiserar i ett ovanligt frispråkigt tal president Donald Trump. Arkivbild

NYHETER

John Kelly, tidigare stabschef i Vita huset, kritiserar det "olagliga" upplägg i Ukraina som ledde till att president Donald Trump ställdes inför riksrätt. Kelly försvarar den sparkade Alexander Vindman, som var Vita husets expert på Ukraina och som vittnade mot Trump.

Vindman hörde Trump ställa krav på Ukrainas president. I ett ovanligt frispråkigt tal i New Jersey säger den före detta generalen Kelly att Vindman gjorde rätt och följde sin militära utbildning när han rapporterade det uppmärksammade telefonsamtalet till sina överordnade. Soldater utbildas att inte följa en olaglig order, och rapportera vidare om de får en sådan, säger Kelly.

– Han gjorde exakt det vi lär dem från vaggan till graven. Han berättade för sin chef vad han just hade hört, sade Kelly enligt tidningen The Atlantic.

Kelly, som var stabschef från sommaren 2017 till början av 2019, kritiserade i talet även Trumps politik på andra områden, som Nordkorea och migrationspolitiken.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Trump hämndlysten – sparkar ut översten och hans bror

ÄMNEN I ARTIKELN

Riksrätt mot Donald Trump

John Kelly

Amerikansk politik

Donald Trump

Ukraina