Misshandlade sin flickvän till döds – döms till livstids fängelse

Tingsrätten: Helt besinningslöst våld

avJosefin Silverberg

NYHETER

Kvinnan misshandlades så svårt att hon dog av skadorna, bland annat genom slag och stötar med en chinsstång mot revbenen.

Enligt vänner och anhöriga ska hennes pojkvän varit aggressiv och svartsjuk.

Nu dömer Göteborgs tingsrätt Yusuf Shirar Hussein, 35, till livstids fängelse för mord och grov fridskränkning.

Yusuf Shirar Hussein, 35, döms på en rad punkter – mord, grov fridskränkning samt för misshandel och olaga hot av en närstående till kvinnan som han dödat.

Tingsrätten har dessutom bestämt att Yusuf Hussein ska utvisas om han längre fram friges från sitt fängelsestraff.

Det var i september förra året som hans flickvän hittades svårt misshandlad i en lägenhet i Angered. En granne och mannen själv hade larmat 112. Hennes kropp hade flera stora skador, bland annat ett revbensbrott som skadat lungan.

1 av 2 | Foto: POLISEN
Yusuf Shirar Hussein döms till livstids fängelse och utvisning för mord.

Försökte avsluta relationen

Enligt familjemedlemmar till kvinnan ska Yusuf Hussein varit våldsam, hotfull och svartsjuk i relationen till sin flickvän. Hon ska flera gånger försökt avsluta relationen.

Han har erkänt att han använt en så kallad chinsstång, ett metallrör för träning, för att skada henne. men menar att han inte orsakat det revbensbrott som ledde till hennes död. Den skadan menar han har uppstått för att hon ramlat mot ett handtag på en garderob, alternativt uppstod den när han utförde hjärt- och lungräddning på henne.

”Pågått under lång tid”

Tingsrätten tror inte på den versionen och menar att de skador som uppstått inte är sådana som kan uppstå vid livräddning. Rätten skriver i domen att ”våldet har varit helt besinningslöst och mot bakgrund av det stora antalet skador måste ha pågått under en tämligen lång tid och att en person som utsätter en människa för ett så omfattande våld måste inse att det kan leda till döden och vara helt likgiltig för detta”.

Yusuf Hussein döms också för att ha misshandlat kvinnan vid fyra tidigare tillfällen, dessa brott polisanmäldes aldrig men förhör med anhöriga och vänner ligger till grund för bedömningen. 35-åringen ska också betala skadestånd till kvinnans anhöriga.

Statistik: Så ser mäns våld mot kvinnor ut i Sverige idag 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Göteborg

Angered

Mord

AB Voice