Christer, 74, försvunnen – polisen vädjar om hjälp

Sågs senast på torget i Hudiksvall

avOlivia J Berntsson

Polisen ber allmänheten om hjälp för att hitta 74-årige Christer i Hudiksvall som varit försvunnen sedan i helgen.

– Vi uppmanar folk med större fastigheter att söka igenom sina källare, säger polisens presstalesperson Pelle Nellberg.

Senast någon såg 74-årige Christer var runt klockan 14 i lördags. Då skulle han ta bussen hem från torget Möljen i Hudiksvall, men han kom aldrig fram till sin hemadress.

– Christer är dement och kan ha svårt att ta sig hem. Vi har tagit kontakt med både buss- och taxichaufförer samt andra personer som rör sig ute i samhället för att få mer information. Men nu sträcker vi även ut handen till allmänheten, säger polisens presstalesperson Pelle Nellberg.

Polisens uppmaning: Sök igenom källare

Polisen uppmanar nu personer i Hudiksvall att söka igenom sina källare, uthus och andra utrymmen som en person eventuellt kan ha kommit in i.

– Det har hänt förut att vi har hittat folk som råkat låsa in sig i den här typen av utrymmen. Eller att personer som blivit dåliga fysiskt har gått och tagit skydd, säger Pelle Nellberg.

Klädd i ljusa byxor och hatt

Vid försvinnandet var Christer klädd i ljusa långbyxor och en vit eller blå skjorta samt en vit hatt.

– Om man har sett Christer eller har andra uppgifter vill vi att man hör av sig till polisen på nummer 114 14. Skulle man stöta på Christer vill vi gärna att man ringer 112 direkt, säger polisen presstalesperson Pelle Nellberg.

Polisen ber allmänheten om hjälp för att hitta 74-årige Christer som varit försvunnen sedan i helgen.
ARTIKELN HANDLAR OM