Prins Philip

Prins Philips lugna födelsedagsfirande

Av: 

Alice Hermansson

NYHETER

Prins Philip firade sin 98:e födelsedag under måndagen men något offentligt firande blev det inte.

Det brittiska hovet meddelade att prinsen hade ett stillsamt och privat firande.

Många fans har den senaste veckan varit oroliga för prinsens hälsa efter att han uteblivit från drottning Elizabeth födelsedagsfirande.

Den 10 juni fyllde prins Philip, hertig av Edinburgh, 98 år. Med sin respektabla ålder är han den äldsta mannen någonsin i det brittiska kungahuset. Själv valde han att inte ha något offentligt födelsedagskalas, utan hade istället ett privat och lugnt firande.

Dragit sig tillbaka från rampljuset

Även om prinsen inte gjorde något offentligt framträdande under måndagen firades hans födelsedag runt om i Storbritannien. På Twitter och Facebook har flera tusentals fans av det brittiska kungahuset önskat Hertigen av Edinburgh ”ett stort grattis”. Under eftermiddagen i går hölls även den traditionsenliga vapensaluten i Hyde Park för att hylla prinsen.

Sedan 2017 är prins Philip pensionerad och gör få framträdanden. Efter att ha dragit sig tillbaka från rampljuset har prinsen spenderat mycket tid åt sina intressen – som att måla, fågelskåda och kolla på sport.

Många fans oroliga

På senare tid har många oroat sig över prinsens hälsa. Men det var när han uteblev från drottning Elizabeths officiella födelsedagsfirande förra veckan som fansen började bli riktigt oroliga. Många blev förvånade när prinsen inte dök upp och spekulationerna om anledningen till hans frånvaro startade.

Den som däremot dök upp på drottningens födelsedagsparad var den nyblivna mamman Meghan Markle. Hon närvarade tillsammans med resten av den brittiska kungafamiljen och drottning Elizabeth.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Montreal–Vegas i Stanley Cup. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Kungahusens värsta skandaler

ÄMNEN I ARTIKELN

Prins Philip

Brittiska kungahuset

Storbritannien

Elizabeth II