Ljusning i virusmörkret i Italien

Av:  TT-Reuters

Människor på ett kafé i Milano på måndagen sedan detta blivit tillåtet igen.
Människor på ett kafé i Milano på måndagen sedan detta blivit tillåtet igen.

För första gången sedan den 9 mars noterade Italien på måndagen färre än 100 döda i sin sammanställning som görs varje dygn av coronavirusets härjningar. Det var en minskning från 145 döda på söndagen, enligt landets civilförsvarsmyndighet.

Även antalet nya registrerade smittade sjönk mellan söndagen och måndagen, från 675 till 451 – det lägsta antalet sedan den 2 mars.

Totalt har 32 007 smittade avlidit i Italien sedan den 21 februari. Landet är det tredje värst drabbade efter USA och Storbritannien.

Sammanlagt har 225 886 personer bekräftats smittade i Italien.

En stegvis öppning av det italienska samhället inleddes för ett par veckor sedan, och på måndagen blev det bland annat tillåtet att gå i kyrkan och äta middag på lokal igen.

PODD Corona - så fattar man beslut under stor osäkerhet

Under coronapandemin är det mycket som har varit osäkert - vi vet varken hur dödligt viruset är eller hur vi bäst stoppar smittspridningen. Trots att vi saknar grundläggande fakta så behöver våra myndigheter och politiker välja väg och bestämma hur vi ska hantera viruset. I det här avsnittet pratar vi om hur man kan resonera när man ska fatta beslut, trots stor osäkerhet. Gäst i avsnittet är Karim Jebari, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE