Ytterligare en man gripen under sökandet efter Wilma, 17 – släpptes fri

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

UDDEVALLA/STOCKHOLM. På söndagen anhölls en man under sökandet efter försvunna Wilma, 17.

Han ska ha kopplingar till den redan häktade mannen i ärendet.

Polisen har under dagen haft hög närvaro i området där den häktade 22-årige mannens anhöriga bor i Uddevalla.

Mannen anhölls under söndagseftermiddagen och misstänks på sannolika skäl för grovt skyddande av brottsling, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen är tystlåtna i ärendet.

– Det är detta som vi kan lämna i nuläget, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland, till Aftonbladet.

Vid halv niotiden på kvällen släpptes mannen på fri fot, efter beslut av åklagare. Detta då misstankarna mot mannen inte motiverar att han hålls frihetsberövad.

Han är dock fortfarande misstänkt för brott.

– Han förnekar brott och var väldigt förvånad över att bli anhållen. Han är glad över att vara släppt, säger mannens advokat Tommy Nilsson till Aftonbladet.

Polisnärvaro runt bostad

Också Åklagarmyndigheten har gått ut med ett pressmeddelande om den anhållne mannen.

”Uppgifter har framkommit under utredningsarbetet som resulterar i detta anhållande. Förhör kommer att hållas med den mannen under söndagskvällen, utredningsarbetet fortsätter.” skriver myndigheten på sin hemsida.

Under eftermiddagen har polisen haft hög närvaro i det område där den häktade 22-årige mannens anhöriga bor. Det är emellertid oklart om gripandet skedde där.

Sökinsats norr om Uddevalla

Vid 15-tiden sökte man med tre hundpatruller i skogsområden runt bostadsområdet.

Wilma, 17, som försvann för över en vecka sedan, har ännu inte hittats, trots ett massivt sökarbete av både frivilliga och polis.

Sökinsatsen har under söndagen koncentrerat sig på områdena i norra Uddevalla, kring ett gammalt militärt övningsområde, där polisen sökt med hundar.

1 av 8 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Publicerad:

LÄS VIDARE