Två gripna misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse

avAndreas Ekström

Två män är anhölls tidigare under tisdagen misstänkta för grovt vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Männen är i 18 och 25-årsåldern.

– Den 18-åriga mannen greps på Malmö central och den andra mannen på en annan ort, säger Filip Annas, Skånepolisens presstalesperson.

Det var vid 13.15- tiden som polisen och bombskyddet larmades till Malmö central. Det var vid en kontroll på ett tåg som tullen upptäckte vad man misstänkte var ett farligt föremål. Polisen larmades till Malmö central och grep mannen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

– Både polisen och bombskyddet larmades. Det är oklart vad exakt det handlar om men bombskyddet har tagit med sig föremålet för undersökning, säger FIlip Annas.

Ytterligare en man misstänkt för samma brott

Senare under tisdagen greps en man i 25-årsåldern på en annan ort, misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– De båda männen har med varandra att göra och som jag har förstått skedde gripandet till följd av att 18-åringen greps, säger han.

Delar av Malmö central spärrades av under polisarbetet men strax efter klockan 18 hade avspärrningarna hävts.

– Vi har lämnat Malmö central men utredningen fortsätter. Man kommer hålla förhör och genomföra inre spaningsåtgärder, säger Filip Annas.

Vid 18.30-tiden beslutade åklagaren att de båda männen skulle anhållas.

Foto: Emil Langvad/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malmö central.
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Vapenbrott

Skåne

Vapen