Pingviner

Här blir det lesbiska pingvinparet föräldrar

Av: 

Lovisa Sars

NYHETER

Lesbiska pingvinparet Marama och Rocky på Sea Life i London har till sin glädje fått adoptera en nykläckt unge. Pingvinmammorna har hållit ihop i fem år och personalen på akvariet ansåg dem därför som lämpliga adoptivföräldrar.

Samkönade par i djurriket är inte något ovanligt, särskilt inte bland pingviner som lever i större kolonier. Personalen på Sea Life i London beskriver hur honorna Marama och Rocky har ett oerhört starkt band, vilket kan märkas på beteendet att de bugar för varandra precis som andra pingvinpar gör under parningsperioden.

För drygt två veckor sedan var det en pingvinmamma som fick två ungar. Det är ovanligt och ofta svårt för ett pingvinpar att ta hand om fler än en unge åt gången, vilket gjorde att den ena ungen kunde ha blivit övergiven.

Eftersom Marama och Rocky inte kan få en unge på ett naturligt sätt, var det självklart för personalen att ha dem i åtanke när det föddes ett ägg för mycket. Efter ett test hur de hanterade ett ensam ägg tillsammans, stod det klart att Marama och Rocky passade perfekt som adoptivföräldrar.

”Otroligt stolta”

Båda pingvinmammorna har snabbt anpassat sig till föräldrarollen och är stolta över sin egna lilla bebis. De har byggt det största boet i kolonin och turas om att ta hand om ungen i boet medan den andra simmar och letar mat.

”Marama och Rocky bevisar att de trivs som fiskar i vattnet som föräldrar, eller ska jag kanske säga pingviner”, skriver Graham McGrath som är general manager på Sea Life i ett pressmeddelande.

Personalen är otroligt stolta över sin pingvinkoloni och ser fram emot att se hur deras regnbågsfamilj utvecklas.

”Vi kan inte bärga oss över att få se hur den här kycklingen växer och utvecklas under Marama och Rockys noggranna och vårdande vägledning under de närmaste veckorna och månaderna” skriver McGrath.

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Beställ den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Pingviner

Djur & natur

London

AB Voice