”Verklighetens Dumbo” död i thailändskt zoo

Efter att bilder från djurrättsaktivister spreds tidigare i år på den utmärglade unga elefanten startades namninsamlingar för att rädda ”Dumbo”.

Aktionen var dock förgäves – nu har den lille krabaten dött, skriver People.

Genom att dansa till ravemusik, utföra olika tricks och spela instrument har babyelefanten Ping Pong fått underhålla turister på Phuket Zoo vid ett av Thailands många populära chartermål.

I april avslöjade djurrättsorganisationen Moving Animals missförhållanden som drabbat elefanten, som de själva döpte till ”Dumbo” efter Disneyfilmen med samma namn. Bilder på elefanten visade hur dess kropp var utmärglad och skelettet syntes på dess rygg. En namninsamling startades för att rädda elefanten, och efter 200 000 underskrifter tvingade myndigheter djurparken att undersöka Dumbo. Det konstaterades att elefanten var mycket underviktig och skulle tas ur uppträdandena tills vidare.

Enligt Moving Animals drabbades dock elefanten av en infektion i tarmarna och blev så svag att benen gick av när han försökte ta sig upp ur lera. Det ska ha tagit tre dagar innan djurparken upptäckte att bakbenen var brutna. Ytterligare tre dagar senare dog den unga elefanten hos veterinären, skriver People.

Djurrättsorganisationen har nu skiftat fokus för att istället få myndigheterna att stänga ned hela Phuket Zoo.

”Vi måste stoppa det här – det är för sent att rädda ”Dumbo”, men det är inte för sent att stoppa djurparken från att skada andra djur”, skriver Moving Animals.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN