Brittiska kungahuset

Prins Harry om spända förhållandet till sin bror

Talar ut i ny tv-intervju

Av: 

John Fagerström

NYHETER

För första gången berättar prins Harry om sprickan i relationen med sin bror William.

Tidigare i år flyttade han och hustrun Meghan ifrån Kensington Palace där bröderna tidigare bodde tillsammans.

– Vi är på olika stigar i livet, säger prins Harry i en stor tv-intervju enligt CNN.

Redan förra året rapporterade medier om hur spänningen mellan bröderna trappats upp inför Harrys kungliga bröllop med Meghan Markle.

I en timslång intervju för den brittiska tv-kanalen ITV berättar prins Harry om hur jobbet och hans roll som prins påverkar relationen med brodern, skriver CNN.

– Som en del av den här rollen och jobbet är man under mycket press. Och då händer oundvikliga saker, men vi är bröder och det kommer vi alltid att vara, säger prins Harry.

Prins Harry och hans fru Meghan, hertiginnan av Sussex.

Flyttade ifrån varandra

Tidigare i år flyttade Harry och hans fru Meghan ifrån Kensington Palace, där de tidigare bott tillsammans med prins William och hans fru Kate, till ett nytt 40 miljoner kronors hem väster om London.

– Vi är på väg åt olika håll och vi träffar inte varandra lika mycket som vi gjorde förut då vi är så upptagna. Men jag kommer alltid vara där för honom och jag vet att han kommer göra detsamma för mig, säger prins Harry i intervjun.

Enligt en källa till CNN ska Harry och Meghan ha flyttat för att de vill vara mer självständiga. Samtidigt behövde William utrymme för ett team som hjälper honom att förbereda sig inför dagen då hans pappa, prins Charles, blir kung.

Prins William och Harry har haft en krånglig relation under en längre tid.

Kritik mot medierna

Meghan intervjuades också i programmet och berättade då om hur kämpigt det är att vara nybliven mamma och samtidigt stå i rampljuset. Att sen hon började dejta prins Harry så har hon blivit kritiserad och utfrågad av media.

Hon berättar även att det inte är många som har frågat hur hon mår, men säger att det har varit både svårt och jobbigt, skriver CNN

I oktober stämde Meghan tidningen The Mail on Sunday efter att de publicerat ett brev som hon skrivit till sin far. Prins Harry passade samtidigt på att skälla ut de brittiska medierna som hängde ut hans fru, skriver The Guardian.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prins Harry stämmer för telefonavlyssning

ÄMNEN I ARTIKELN

Brittiska kungahuset

Prins Harry

Meghan Markle

Relationer

Prins William