Pappa Johnson utmanar reserestriktioner

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Stanley Johnson, pappa till Boris Johnson, har rest till Grekland vilket väckt uppmärksamhet på hemmaplan. Arkivbild.
Foto: Frank Augstein
Stanley Johnson, pappa till Boris Johnson, har rest till Grekland vilket väckt uppmärksamhet på hemmaplan. Arkivbild.

En måhända olydig förälder skuggar dagen för Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Trots avrådan för brittiska medborgare att företa icke nödvändiga utlandsresor har Stanley Johnson farit till Grekland.

Den 79-årige författaren anlände enligt grekiska regeringskällor troligen via Bulgarien till regionen Pelion i norr, där han har en semesterbostad.

Bilder på Stanley Johnsons Instagramkonto visar honom iförd mask på vad som förefaller vara en flygplats. Till två videor från ett flygplan som närmar sig land står det "Anländer till Aten i kväll!".

För Daily Mail motiverar han resan med att huset måste covidsäkras inför den förestående uthyrningssäsongen.

– Vi har förbjudit direktflyg från Storbritannien och Sverige till den 15 juli. Om en medborgare från dessa länder anländer på ett annat sätt till Grekland kan de naturligtvis komma, säger regeringstalesmannen Stelios Petsas.

Boris Johnsons talesperson har inte velat kommentera det enskilda ärendet.

PODD Därför pratas det så mycket om T-celler

I diskussionerna kring människors immunitet mot covid-19 har allting handlat om antikroppar. Nu menar vissa forskare att det kan vara minst lika viktigt att vi pratar om det som kallas för T-celler. Så - vad är T-celler för någonting - hur skiljer de här sig från antikroppar - och varför menar vissa att de här T-cellerna tyder på att långt många fler är immuna mot covid-19 än vad vi tidigare känt till?

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad: