Misstänkt barnamördare efterlyst för knivhot

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Blommor och ljus vid spåret där åttaåringen mördades.
Foto: Michael Probst/AP/TT
Blommor och ljus vid spåret där åttaåringen mördades.

Den 40-årige man som misstänks ha mördat en åttaårig pojke genom att knuffa honom framför ett ankommande tåg på Frankfurts centralstation i måndags är själv trebarnsfar, enligt tyska myndigheter.

Mannen, som riskerar livstids fängelse, var efterlyst i Schweiz efter att ha knivhotat sin granne.

Mannen, som greps i närheten kort efter dådet, anklagas utöver mord även för mordförsök, då han även knuffade ned barnets mamma på spåret. Hon hann dock kasta sig undan. 40-åringen försökte även knuffa en 78-årig kvinna, men misslyckades.

Tyska myndigheter utgår från att mannen, en eritreansk medborgare bosatt i Schweiz sedan 2006, har psykiska problem. Såväl mannens motiv som anledningen till att han befann sig i Frankfurt är höljda i dunkel.

– Brottets natur tyder på psykisk störning, säger Nadja Niesen vid åklagarkammaren i Frankfurt am Main enligt AFP.

Tysklands inrikesminister Horst Seehofer har avbrutit sin semester för ett extrainsatt möte i Berlin med företrädare för polis och säkerhetstjänster. Enligt en av dem, chefen för Tysklands federala polis Dieter Romann, var 40-åringen efterlyst i Schweiz sedan i torsdags, då han låst in sin granne och hotat henne med kniv. Det rapporterar den tyska nyhetsbyrån DPA.

Fallet har utlöst avsky och vrede i Tyskland, där det dominerar såväl nyhetssändningar som tidningarnas löpsedlar. För drygt en vecka sedan inträffade ett liknande dåd i landet, då en 34-årig kvinna knuffades framför ett tåg i Voerde i Nordrhein-Westfalen. Gärningsmannen sitter nu häktad misstänkt för mord.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN