Aftonbladet Daily

Därför vill en miljon människor storma Area 51

PODD: Aliens, konspirationsteorier och hemliga tester – vad vet vi egentligen om Area 51?
 
Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Av: 

Marcus Ulvsand

NYHETER

Aftonbladet Daily tittar närmre på ett Facebookupprop som samlat en miljon människor, med syftet att storma Area 51 – något som fått det amerikanska flygvapnet att varna för vad som skulle hända om idén skulle bli verklighet.
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

 
Vad som från början verkade vara ett skämt har nu blivit en grupp med över en miljon medlemmar. Syftet med Facebookgruppen är att storma den mytomspunna amerikanska flygbasen Area 51 i Nevadaöknen. Basen har sedan lång tid tillbaka omgetts av mängder med konspirationsteorier, bland annat att det skulle finnas aliens undangömda.

Men vad vet vi egentligen om Area 51? Och bör planerna betraktas som ett skämt, eller bör de tas på största allvar? Det och mycket mer behandlar vi i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily. Dagens gäst är Clas Svahn, reporter på DN och vice ordförande i UFO Sverige.

Nevada State Route 375 leder till Area 51.

Foto: AlizadaStudios / iStockphoto

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Via RSS
 Spotify

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE

Kriminologerna om ASAP Rocky-fallet

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Area 51