Här klär studenten av sig – efter lärarens kommentar

avMalin Wigen

NYHETER

När professorn och läraren Rebekah Maggor kommenterade 18-åriga Letitia Chais klädsel bestämde hon sig för att göra en kupp under en avhandling – i protest, skriver Daily Mail.

Studenten Letitia Chai tog av sig kläderna framför lärare och elever på prestigefyllda Cornell universitetet i Ithaca USA i lördags under sin avhandling.

Det hela var en protest mot hennes lärare, professorn Rebekah Maggor, som tidigare i veckan ska ha påpekat att hennes shorts var för korta under en övningsgenomgång av presentationen, enligt Letitia.

Det var förra onsdagen som hon hade på sig jeansshorts och läraren ifrågasatte hennes klädsel.

– Framför hela klassen sa läraren, att jag lyfte killarnas fokus från min presentation till min kropp. Hon sa att jag gjorde ett ställningstagande genom att bära dessa kläder. Jag sa till henne att jag aldrig i livet skulle ändra mitt ställningstagande för att göra henne eller någon annan nöjd, säger hon, enligt Daily Mail.

Läraren förnekar

Då en annan student hade hållit med läraren lämnade Letitia klassrummet. Därefter ska läraren kommit efter och frågat vad Letitias mamma hade tyckt om kläderna varav Letitia svarade: ”Min mamma är professor i feminism, kön och sexualkunskap. Hon har inga problem med mina shorts”.

När skolans egna tidning Cornell Sun intervjuar läraren förnekar hon studentens berättelse: ”Jag berättar inte för mina studenter vad de ska bära eller säger åt dem vad som är en lämplig klädsel. Jag säger åt dem att reflektera själva och uppmuntrar dem att ta egna beslut”, säger hon i ett uttalande.

Efter att ett Facebookinlägg med videon på händelsen spridits var det flera elever i klassen som försvarade läraren. Enligt dem ville läraren endast visa på det viktiga i hur man presenterar sig när man pratar inför andra. Dessutom ska läraren ha bett om ursäkt flera gånger menar de, och hållit med om att kommentaren om de korta byxorna är både kulturell och politisk laddade, skriver Daily Mail.

Dagens tre rubriker 10 maj 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

USA