Två gruppvåldtäkter på kort tid

NYHETER

Norrköping: Polisen utesluter inte samband

I natt utsattes en 21-årig kvinna för en överfallsvåldtäkt av fyra män, har hon berättat för polisen.

Det är den andra anmälda gruppvåldtäkten i Norrköping på en månad.

- Vi kan inte utesluta ett samband, säger Lars Bergh, tf chef för Norrköpingspolisens våldsrotel.

Tillsammans med en väninna var den 21-åriga kvinnan på väg hem efter att ha ätit kebab. Klockan var omkring ett på natten när de fyra männen, enligt vad kvinnan uppgett, slog till.

Fyra män

– Om det gått till så som kvinnan berättat, så är det en grov våldtäkt, säger Lars Bergh, tf chef för våldsroteln vid Norrköpingspolisen, till aftonbladet.se.

Männen ska enligt kvinnan ha stannat i en vit bil. Omständigheterna kring vad som sedan hände är oklara, men enligt kvinnan ska samtliga fyra män ha deltagit i en gruppvåldtäkt på både henne och hennes väninna.

– Den andra kvinnan vill inte medverka i en polisutredning, säger Lars Bergh.

Under natten läkarundersöktes den 21-åriga kvinnan. I dag ska både hon och hennes väninna förhöras igen.

Våldtäkten inträffade enligt kvinnan på Hagebygatan i centrala Norrköping. Polisen söker nu vittnen till gruppvåldtäkten.

Inte samma signalement

Den 26 januari inträffade en annan gruppvåldtäkt i Norrköping, den gången på Nya Torget där en 28-årig kvinna överfölls av minst två män.

Enligt polisen finns det dock en hel del som skiljer de båda gruppvåldtäkterna åt, både vad gäller signalement på de misstänkta och tillvägagångssättet.

– Det finns ingenting som tyder på att det är samma gärningsmän. Men naturligtvis kan vi inte utesluta ett samband, säger Lars Bergh.

Mia Carron