Nyheter

Två kvinnor våldtagna på Hultsfredsfestivalen

NYHETER

HULTSFRED

Två våldtäkter förövades den sista natten av musikfestivalen i Hultsfred, men polisen betecknar ändå festivalen som ovanligt lugn.

Sent på lördagskvällen blev en 18-årig kvinna våldtagen av två män i ett tält. Ett par timmar senare, vid tretiden, våldtogs en 19-åring utanför ett annat tält.

I båda fallen hade kvinnorna träffat förövarna strax före övergreppen och visste inte deras namn. Polisen hade på söndagen inga misstänkta.

– Förhoppningsvis finns vittnen som kan ge oss upplysningar, säger Ulf Karlsson, informationschef hos polisen i Kalmar län.

”Lugn festival”

Han vill ändå beteckna årets Hultsfredsfestival som ovanligt lugn. Det blev lite stökigt den sista natten och en ung man greps sedan han satt eld på ett tält. Mannen anhölls senare som misstänkt för mordbrand, men ingen kom till skada vid branden.

Ytterligare fyra personer satt anhållna på söndagen, misstänkta för bilstöld och andra stölder. Tre personer har varit anhållna tidigare och misstankarna om bedrägeri, mordbrand och försök till grov misshandel kvarstår mot dem.

Cirka 31000 besökare har varit på plats under festivaldagarna. Det är publikrekord.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ vinterdäck tryggt och enkelt hos Dackonline här

Dackonline SE

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter