Ministerns målorgie på planen

NYHETER

Thomas Bodström (s) går upp i division fyra.

I går vann hans lag med

19-0. Justitieministern gjorde själv sex av målen.

-Jag beundrar motståndarna som orkar hålla humöret uppe efter en sådan match, säger han.

Foto: matchhjälten Tre matcher har justitieminister Thomas Bodström spelat för sitt fotbollslag Boo FF denna säsong. I går gjorde han sex mål på en halvlek.

Det har varit en framgångsrik säsong för Thomas Bodströms fotbollslag Boo FF i Nacka. I och med de två senaste matchernas överlägsna segrar står det klart att klubben vinner serien och går upp till division fyra.

Tre matcher i år

-Det är jättekul. De här unga grabbarna har verkligen vuxit som spelare under året, säger Thomas Bodström, 43.

Själv har han bara spelat tre matcher. I går fick han sitta på bänken under första halvlek innan han blev inbytt i matchen mot Andino IF från Haninge.

-Jag är dubbelt så gammal som alla andra på plan och bara tränad för 35 minuters spel. Det är bäst för mig att komma in när de andra börjar bli trötta, säger han.

Det blev ett lyckat inbyte för "Boda", som hans unga lagkamrater kallar honom. Efter bara några minuter kunde han sätta bollen i nät bakom Andinos allt mer förtvivlade målvakt. Att det var klar offside missade linjedomaren.

Sexmålsskytt

-Ja, hmm, det var nog så. Och vid ett mål till, tror jag, säger Thomas Bodström.

Bodström gjorde totalt sex mål och kunde leende gå av planen efteråt. Det blev en snabb dusch före flyget till Kroatien för ett ministermöte.

Du spelar i Boo FF, AIK:s vete-ranlag och riksdagens fotbollslag. Hur hinner du jobba?

-Riksdagsfotbollen räknas inte. Att spöa borgarna i fotboll är ungefär lika jobbigt som ett lättare motionspass, säger han.

Olle Castelius