Dejta dagen efter

NYHETER

Så får du ditt ragg att hålla – mer än en kväll

Bio eller Djurgården.

Första dejten betyder allt.

– Gör något kravlöst, var inte överpretentiös, säger Linn Heed.

Foto: VIKTIGT TRÄFFA RÄTT Venus Norin, 24, och Simon Paglialunga, 24, kollar utsikten på Katarinavägen på Södermalm.

I går var du ägare till tre Ferrari och förmögen som Ingvar Kamprad. Den jämna solbrännan var resultatet av dina två år som dykinstruktör i Söderhavet.

Vågar inte kolla notan

I dag har brun-utan-sol-krämen förvandlats till morotsfärgade flammor. Du vågar inte titta på kortslipparna och huvudet påminner om en mekanisk verkstad.

Personen som stod vid bardisken var din framtida och livslånga partner, intalar du dig. Det är nu ni ska träffas.

– Se till att mötas på neutral mark. Då har båda en möjlighet att dra sig ur om någonting känns fel, säger Aftonbladets relationsexpert Linn Heed.

Dagen efter-träffen är dejtandets mest kritiska ögonblick.

Det är då båda ska leva upp till bilderna de målat upp av sig själva. Det är också då det avgörs om det blir en tredje träff eller om det är dags att bege sig ut i vimlet igen.

Avbryt genast

– Det gäller att leva upp till de förväntningar man förespeglar. Stämmer de inte med verkligheten får man sällan en ny chans, säger Linn Heed.

Om personen du träffar inte är den du trodde är det bäst att avbryta dejten på en gång.

– Med alkohol i kroppen grumlas omdömet och det mesta förskönas. Känner man att det inte funkar dagen efter krogen, stå för det och skippa fultricksen. Det går att nobba utan att kränka, säger hon.

5 suveräna dejt-tips

Första dejten ska vara något extra. Men fantasin är inte alltid vad den borde vara. Aftonbladet hjälper dig att träffa rätt.

Läs också:

Clarence Frenker